Dėl techninių gedimų atšaukta registracija į Vilniaus darželius

Savivaldybė pranešė, kad, atsižvelgiant į tėvų nepatogumus dėl šiuo metu sutrikusios registracijos į darželius, Vilniaus miesto savivaldybė tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmąjį mėnesį atleis nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, tai yra 14,48 eurų (50 litų).

Savivaldybės interneto svetainė pirmadienio rytą neveikė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Savivaldybės interneto svetainė pirmadienio rytą neveikė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 12, 2015, 8:12 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:30 AM

Meras Artūras Zuokas atsiprašė tėvų ir pranešė, kad pirmadienį prašymai nebus priimami. Pasak mero, visa registracija sustabdyta iki atskiro pranešimo. Registracija nebus vykdoma ir savivaldybėje.

„Dėl kol kas nenustatytų techninių priežasčių registracija sutriko ir buvo sustabdyta. Neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą. Kol kas registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas nevyks nei elektroninėje erdvėje, nei Vilniaus miesto savivaldybės Interesantų skyriuje“, - teigė meras A. Zuokas.

Pasak jo, specialistai šiuo metu aiškinasi gedimų priežastis ir, kai tik jos bus nustatytos bei pašalintos, specialistai jas paaiškins ir registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas bus atnaujinta.

Savivaldybė pranešė, kad, atsižvelgiant į tėvų nepatogumus dėl šiuo metu sutrikusios registracijos į darželius, Vilniaus miesto savivaldybė tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmąjį mėnesį atleis nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, tai yra 14,48 eurų (50 litų).

Tikrina įvairias gedimo versijas

Savivaldybės interneto svetainė pirmadienio rytą neveikė.

Pranešime spaudai savivaldybė pareiškė neatmetanti „išorinės intervencijos į informacinę sistemą“, tačiau daugiau apie tai nedetalizavo.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Jonas Pinskus BNS pirmadienį sakė, kad sutrikimų priežastys dar tiriamos.

„Versijos yra įvairios, kad netgi gal kažkas bandė prisijungti ir padaryti savo įtaką šitai programai, tai tiesiog oficialiai dar negalėčiau nieko pareikšti, tiesiog yra dirbama“, – sakė J.Pinskus.

Anot jo, pašalinus gedimą, bus sprendžiama, kada atnaujinti registraciją.

„Kada bus atnaujintas tos programos darbas, yra dvi galimybės: mes gal kitame tarybos posėdyje priimtumėme sprendimus, (...) arba tiesiog gautų įgaliojimą administracijos direktorius pats priimti sprendimą“, – sakė J.Pinskus.

Apie atnaujintą registraciją tėvus žadama informuoti iš anksto - ne vėliau kaip prieš 24 valandas.

Prašymų į darželius priėmimas savivaldybės internetinėje svetainėje turėjo prasidėti vidurnaktį į pirmadienį. Savivaldybė žadėjo, kad sklandžiam sistemos darbui užtikrinti visą naktį dirbs Informacinių technologijų skyrius.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriuje BNS patvirtino, kad jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumą gaus anksčiau pateikti prašymai.

Daug tėvų, siekdami gauti vietą, registruotis mėgino vidurnaktį.

Prioritetas eilėse numatytas tiems vaikams, kurie yra registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje ir kuriems vieta darželyje nebuvo skirta pernai.

Pirmumo teisė eilėse taip pat teikiama vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, taip pat tų šeimų, kurių vaikai jau lanko konkretų darželį, kitiems vaikams, vaikams, kurių vienas iš tėvų miręs ar dingęs be žinios, neįgalus.

Šiuo metu ikimokyklines ir priešmokyklines įstaigas Vilniuje lanko apie 27,5 tūkst. vaikų, savo eilės dar laukia apie 700 vaikų, kurie į įstaigas nepateko 2014-aisiais. Iš viso pernai į darželius prašyta priimti per 7,2 tūkst. vaikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.