Medikai Kaune stebuklingai išgelbėjo gimdyvę, bet kūdikis mirė

Kauno klinikose iš mirties nagų išplėšta gimdyvė. Tai, kad po sunkių komplikacijų moteris jau sveiksta, medikai prilygina stebuklui.

Tai, kad po sunkių komplikacijų moteris jau sveiksta – medikai prilygina stebuklui.
Tai, kad po sunkių komplikacijų moteris jau sveiksta – medikai prilygina stebuklui.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė („Lietuvos ryto“ televizija)

2015-01-13 19:30, atnaujinta 2018-01-16 04:41

Vos atvykusiai gimdyti moteriai pranešta, kad jos kūdikis negyvas. Dar po kelių valandų prasidėjus itin retai komplikacijai ant mirties slenksčio atsidūrė ji pati. Vaisiaus vandenims patekus į kraujotaką gausios medikų pajėgos keletą valandų kovojo dėl jaunos moters gyvybės. Jai išgelbėti prireikė 22 donorų kraujo, beveik valandą truko širdies masažas, praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Kol kas lėtu žingsniu Kauno klinikų koridoriais vaikštanti kaunietė Agnė Martinkėnaitė nuo antrojo savo gimtadienio skaičiuoja septintą dieną. Antro kūdikio laukusi 34-erių metų moteris su ašaromis akyse pasakoja apie skaudžią gimdymo naktį. Prasidėjus sąrėmiams, kai atvyko į gimdymo namus, paaiškėjo, kad jos kūdikis negyvas.

Gimdyti moteris buvo išsiųsta į Kauno klinikas. Praėjus kelioms valandoms vaisiaus vandenys pateko į kraujotaką, ant mirties slenksčio atsidūrė ji pati.

Pasak medikų, atvejai, kai vaisiaus vandenys patenka į kraujotaką, itin reti. Ši komplikacija vadinama viena mistiškiausių, esą jos niekaip neįmanoma prognozuoti. Su panašiu atveju Kauno klinikų medikai susidūrė prieš porą metų. Tuomet gimdanti moteris mirė. Šį kartą medikai džiaugiasi, kad gimdyvė išgyveno, nėra jokių neurologinių komplikacijų ir ateityje ji galės vėl susilaukti vaikų.

Plačiau – televizijos reportaže. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?