Kaunas džiūgauja: atidarytas Estijos garbės konsulatas

Į buvusią laikinąją Lietuvos sostinę Kauną grįžta užsienio diplomatinės atstovybės. Tiesa, garbės konsulatų pavidalu. Penktadienį Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir vadybos fakultete atidarytas Estijos garbės konsulatas.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jan 16, 2015, 4:34 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:03 PM

Garbės konsule paskirta profesorė Žaneta Simanavičienė. Konsulatą Kaune atidarė Estijos užsienio reikalų ministrė Keit Pentus-Rosimannus. Ji pabrėžė, kad Kauną su Estija sieja gilūs verslo investicijų ir istoriniai ryšiai.

Estijos garbės konsulatas penktadienį Kaune atidarytas tik per kelis namus nuo tos vietos K.Donelaičio gatvėje , kur tarpukariu veikė Estijos Respublikos ambasada Lietuvoje.

Penktadienį kalbėdama garbės konsulato atidarymo proga Estijos URM vadovė K.Peit-Rosimannus kalbėjo apie Lietuvos, Kauno ir Estijos istorines sąsajas, pabrėžė, kad Kaune noriai investuoja Estijos verslininkai.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras Nerius Germanas priminė, jog tarpukario laikais, kai Kaunas buvo laikinąja sostine, čia veikė visos Lietuvoje akredituotos užsienio valstybių atstovybės.

Kauno meras Andrius Kupčinskas garbės konsulei Ž.Simanavičienei įteikė Kauno miesto vėliavą.

Garbės konsulatai skirti stiprinti kultūrinius ir politinius ryšius tarp valstybių. Estijos konsulatas Kaune apima Kauno, Marijampolės ir Alytaus apskritis.

Pirmasis Estijos garbės konsulatas Lietuvoje buvo įsteigtas Klaipėdoje 2008 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.