Stojantieji į aukštąsias gaus ne du, o vieną kvietimą studijuoti

Šiais metais stojantieji į šalies

Stojantieji galės pateikti ne daugiau kaip 9 pageidavimus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Stojantieji galės pateikti ne daugiau kaip 9 pageidavimus.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 26, 2015, 12:04 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:51 AM

„Viena svarbiausių naujienų, kad stojantieji vietoje dviejų kvietimų studijuoti valstybės finansuojamoje ir mokamojo studijų vietoje šiemet gaus tik vieną – į valstybės finansuojamą vietą arba, jeigu į ją nepateko, į mokamą“, – nurodo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentas Pranas Žiliukas.

Tikimasi, kad tai skatins stojančiuosius aiškiau apsispręsti dėl norimų studijuoti dalykų prioritetų, priėmimo organizatoriams leis teikti konkretesnes konsultacijas stojantiesiems, o aukštosioms mokykloms – prognozuoti realesnį pakviestųjų studijuoti skaičių. Taip pat laukiama, kad dėl aiškaus pakviestųjų skaičiaus iki kitų priėmimo etapų liks mažiau neužimtų studijų vietų.

LAMA BPO taip pat atkreipia dėmesį, kad prašyme studijuoti šiemet vietoje 12 eilučių bus tik 9, tai yra stojantieji galės pateikti ne daugiau kaip 9 pageidavimus.

Pirmadienį išplatintame pranešime, be kita ko, primenama, kad stojantiems tampa privalomas užsienio kalbos egzaminas.

„Kaip buvo skelbta prieš kelerius metus, šiais metais šiek tiek sunkėja patekimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas, universitetus ir kolegijas, sąlygos. Jau neužteks turėti vien tik brandos atestatą. Norint įstoti į universitetą yra privalu būti išlaikius valstybinį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą, o norint studijuoti kolegijoje – mokyklinį. Visiems stojantiesiems privalu mokėti užsienio kalbą B1 lygiu“, – teigia LAMA BPO prezidentas P.Žiliukas.

Anot jo, tarp naujovių – ir sugrįžtamas prie trijų priėmimo etapų. Pagrindinis priėmimas vėl turės du etapus, o rugpjūtį vyks papildomas priėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.