Vilniuje pagerbtos Mariupolio atakų aukos

„Šlovė Ukrainai!“, – suriko vienišas balsas, kuriam minia atsišaukė griausmu: „Šlovė didvyriams!“. Pirmadienio vakarą prie Seimo sugiedojus Ukrainos himną, kai kurių lietuvių akyse uždegtų žvakučių spindesys susimaišė su ašaromis.

Nepriklausomybės aikštėje pagerbtos Mariupolio aukos.<br>M.Kulbio nuotr.
Nepriklausomybės aikštėje pagerbtos Mariupolio aukos.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 5:33 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 AM

Apie du šimtai Ukrainos įvykiams neabejingų lietuvių susirinko Nepriklausomybės aikštėje. Uždegę žvakutes ir sugiedoję himną jie pagerbė šeštadienio atakų Mariupolyje aukas.

Aktyvistai iš žvakių sudėliojo Mariupolio miesto pavadinimą, į minėjimą atėjo keli šimtai žmonių, daugiausia jaunimo. Į paminėjimą atėjo ir Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka, Seimo nariai Mantas Adomėnas, Petras Gražulis, Remigijus Šimašius, konservatorius Mykolas Majauskas.

„Man tai yra labai jautru. Aš matau lietuvius, kurie yra tikri europiečiai. Jie žino kas vyksta Ukrainoje ir supranta, kad ši agresija yra nukreipta ne tik į Ukrainą, bet ir į visus Europos žmones. Lietuviai, kurie atėjo čia, demonstruoja, kad jie yra sąmoningi ir supranta, kad gina ne tik Ukrainą, bet ir Europą“, – sakė į minėjimą atėjęs Ukrainos ambasadorius V.Žovtenka.

Jį labai nudžiugino, kad lietuviai rodo vienybę prieš agresiją.

„Pasaulis nėra prieš Rusiją. Pasaulis yra prieš vieną žmogų – Vladimirą Putiną“, – stovėdamas prie Parlamento sakė V.Žovtenka.

Lietuviai nešėsi Ukrainos ir Lietuvos trispalves, kaklus juosėsi mėlynomis geltonomis kaklaskarėmis, merginos plaukus buvo pasipuošusios gėlių vainikais.

„Sausio 24 dieną Rusijos remiami teroristai salvinėmis raketinėmis sistemomis „Grad“ apšaudydami Mariupolio miestą nužudė 30 taikių Ukrainos civilių gyventojų. Sausio 25-oji buvo paskelbta gedulo diena. Ukrainiečiai ir lietuviai prie Lietuvos Respublikos Parlamento drauge išreikš pagarbą žuvusiems Ukrainos gyventojams“, – taip skambėjo kelis šimtus žmonių sutraukęs kvietimas į minėjimą.

Iš žmonių atneštų žvakučių buvo suformuotas Mariupolio miesto pavadinimas. Taip pat buvo sugiedotas Ukrainos himnas. Mariupulio ir viso Ukrainos karo aukos buvo pagerbtos tylos minute.

Po pagerbimo akcijos prie Seimo, žmonių eisena pasuko Ukrainos ambasados link, kur buvo paliktos atminimo žvakutės. Sielą, kūną mes padėsim už savo laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.