J.Razma: „Neklydome nepalaikydami V.Andriukaičio kandidatūros“

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma teigia dar kartą įsitikinęs, kad TS-LKD frakcija neklydo, Seime balsuodama prieš Vytenio Andriukaičio kandidatūrą, svarstant jo skyrimą Europos Komisijos nariu.

J.Razma kritikuoja komisarą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
J.Razma kritikuoja komisarą.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2015, 2:54 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:32 PM

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pareiškė esąs priblokštas dėl eurokomisarui Vyteniui Andriukaičiui pavaldaus departamento vadovo oficialiai išreikštos pozicijos, kad dėl maisto produktų embargo kiekvienai Europos Sąjungos narei Rusija gali spręsti individualiai.

„Galime nesunkiai įsivaizduoti, kad priėmus tokią poziciją Rusijai būtų suteiktas labai patogus politinis įrankis pradėti nuiminėti embargą toms šalims, kurios ims demonstruoti palankumą Rusijai, o ne toms, kurios užtikrins griežtą fitosanitarijos taisyklių laikymąsi“, – sako J. Razma.

Pasak jo, nors V.Andriukaitis, pamatęs reakciją į tuos veiksmus, atsiribojo nuo minėtos pozicijos, tačiau tai neįtikina, kad departamento vadovo pirminė pozicija nebuvo suderinta su V.Andriukaičiu. „Jei būtų kitaip – toks vadovas turėtų būti nedelsiant atleistas“, – pažymi TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotojas J. Razma.

Jis teigė suprantantis A.Butkevičių, kai deleguodamas V.Andriukaitį jis nusiėmė galvos skausmą čia, Lietuvoje ir atpalaidavo nuo buvusio ministro sukurtų įtampų sveikatos apsaugos sistemą, bet pažįstant V.Andriukaičio būdą ir politinio veikimo principus reikėjo įvertinti, kiek bėdų jis gali pridaryti įgijęs eurokomisaro galias.

„Dabar tik dar kartą įsitikinau, kad neklydome Seimo balsavime nepalaikydami jo kandidatūros. O ministrui pirmininkui, bijau, dar ne kartą teks skelbtis esant priblokštam“, –sako J. Razma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.