Nacionaliniame vėžio institute – sumaištis, atsivėrė smegduobė

Penktadienį Nacionaliniame vėžio institute – sumaištis. Ryte į ligoninę atvykę darbuotojai ir pacientai buvo nemaloniai nustebinti. Pastatas – apgaubtas tamsos, operacijos, gydymo procedūros ir konsultacijos buvo sustabdytos. Instituto kieme atsivėrė smegduobė.

Ekspertai nustatys, kodėl atsivėrė smegduobė.<br>D.Umbraso nuotr.
Ekspertai nustatys, kodėl atsivėrė smegduobė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Bartkutė

2015-01-30 11:26, atnaujinta 2018-01-14 15:03

Dėl naktį įvykusios Vilniaus vandenų avarijos Santariškių medicinos miestelyje, Santariškių ir Baublio gatvių sandūroje užlieti Santariškių medicinos įstaigas jungiantys tuneliai. Vanduo pateko į NVI rūsius, sutriko inžinerinių tinklų sistema.

Darbai atidėti kitai savaitei

Šiuo metu dar sutrikęs NVI Konsultacinės poliklinikos, klinikos stacionaro skyrių darbas, laikinai išjungta diagnostinė ir terapinė aparatūra. Atidėtos konsultacijos, gydymo procedūros, taip pat ir spindulinė terapija bei atšauktos suplanuotos operacijos.

NVI atstovė spaudai Juventa Sartatavičienė sakė, kad smegduobė Santariškių ir Baublio gatvių sandūroje atsivėrė įvykus „Vilniaus vandenų“ vandentėkio sistemos avarijai, sprogus vamzdynui.

Po visomis Santariškėmis nuo senų laikų yra įrengta tunelių sistema. Dėl avarijos tuneliais atitekėjęs vanduo apliejo NVI rūsį. Kadangi ligoninė yra žemiausioje vietoje, viskas ir sutekėjo.

Ūkio darbuotojai turėjo atjungti instituto elektrą, nes rūsyje pilna laidų ir visokių kitokių inžinerinių tinklų. Kitoje pastato dalyje elektra liko.

„Negalėjome atlikti dalies tyrimų. Konsultacinė poliklinika dirbo, gydytojai konsultavo. Tik žmonės gaus atvykti pakartotinai kitą savaitę dėl tyrimų, nes jų negalėjome šiandien atlikti. Planinės operacijos yra atidėtos. Jos bus atliktos kitą savaitę. Renimacijos skyrius dirbo normaliai, nes jie turi atskirą generatorių. Šiam skyriui buvo skiriama daug dėmesio, nes jis gyvybiškai svarbus“, – sakė J.Sartatavičienė.

Niekas nenukentėjo

 Iš pacientų niekas nenukentėjo. Mašinos dėl smegduobės taip pat neapgadintos. Pasak pašnekovės, žmonėms reikės tik dar kartą atvažiuoti pasidaryti tyrimų.

Dalis elektros įrenginių veikia, dalis ne. Bendrais bruožais, šiuo metu pusė pajėgumų yra atstatyta. Kol inžinieriai galutinai neįsitikins, kad technikai nėra pavojaus, tol ir įrangos neįjunks. Tikimasi, kad savaitgalį viskas susitvarkys.

Brigada gedimą sutvarkė

Anot „Vilniaus vandenų“ atstovės Kristinos Kazakienės, pranešimas apie avariją buvo gautas apie pusę septynių ryto. Išvykusi brigada nustatė vietą, kurioje trūko vamzdis, jį atkasė ir tvarkė. Šiuo metu gedimas jau pašalintas – vykdomi tik baigiamieji avarijos likvidavimo darbai. Tačiau kada situacija bus galutinai išspręsta, dar neaišku ir prognozuoti negalima.

„Kol avarinė dar negrįžusi iš įvykio vietos, daugiau informacijos apie avarijos mastus neturime. Padariniai paplito didelėje teritorijoje, taigi reikia viską apeiti ir apžiūrėti. Vanduo į rūsius pateko greičiausiai dėl to, kad jie nebuvo sandarūs. Bandysime pašalinti vandenį“, – teigė „Vilniaus vandenų“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.