Kauno politikai varžosi, kuris labiau prajuokins rinkėjus

Patenkintas pasiektu efektu

Prieš artėjančius rinkimus Kauno gatvėse – nenuobodu.
Prieš artėjančius rinkimus Kauno gatvėse – nenuobodu.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 2, 2015, 10:09 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 8:04 AM

Patenkintas pasiektu efektu

Bene daugiausia kalbų Kaune ir Vilniuje sukėlė Liberalų sąjūdžio kandidato į Kauno merus Rimanto Mikaičio reklaminis šūkis „Aplenksime Vilnių ir viskas bus gerai“. Politikas neslepia esąs patenkintas sumanymu, mat ši frazė jau gerai žinoma ir aktyviai aptarinėjama.

„Būtent tokio tikslo ir siekėme – išprovokuoti diskusijas“, – aiškino Liberalų sąjūdžio atstovas, kuris siūlo į reklaminį šūkį pažiūrėti plačiau.

R.Mikaičio ir jo atstovaujamos partijos vizija – paversti Kauną geriausiu, patogiausiu ir jaukiausiu miestu Lietuvoje, kuriame būtų patrauklios sąlygos imtis verslo, siekti mokslo aukštumų ar auginti vaikus.

„Daugelyje sričių Kaunui išties reikia pasitempti, pirmiausia – palankumo verslui, investicijų srityje“, – dėstė politikas. Jo nuomone, kauniečių galimybės labai puikios, tačiau vis dar gaji nuomonė esą Vilnius yra labai išskirtinis ir nepasiekiamas miestas.

Nebeslepia esąs Krabas

Neįtikėtinai sublizgėjo miesto mero posto siekiantis visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ įkūrėjas, verslininkas Visvaldas Matijošaitis.

Kaune atsirado įspūdingo dydžio plakatų, kuriuose matyti valiūkiškai besišypsantis V.Matijošaitis ir užrašas „Subrendęs krabas – geriau“. Visi puikiai žino, kad Kaune V.Matijošaitis pravardžiuojamas Krabu, nes jo verslo imperijos statyba prasidėjo nuo krabų lazdelių gamybos.

Kiek anksčiau V.Matijošaitis nustebino kauniečius, kai ant jo valdomai „Vičiūnų grupei“ priklausančio pastato V.Krėvės prospekte atsirado „Vieningo Kauno“ iškabos, kabančios greta 2013-ųjų pavasarį tragiškai žuvusios verslininko žmonos Irenos Matijošaitinės labdaros fondo, skatinančio donorystę, stendo.

Tąkart V.Matijošaitis aiškino neva I.Matijošaities fondo stendas pakabintas prieš pusantrų metų ir su rinkimų agitacija niekaip nesusijęs.

Pasiūlymus nesunku įvykdyti?

Partijos „Jaunoji Lietuva“ vadui, Kauno vicemerui Stanislovui Buškevičiui prieš ketverius metus sėkmę rinkimuose lėmė miesto šerifo įvaizdis. Šiemet politikas jo jau nenaudoja.

„Visada kovojau prieš korupciją ir siekiau tvarkos mieste. Skiriasi tik mano nuostatų pateikimo forma“, – aiškino S.Buškevičius.

Šiemet jis, atrodo, žengė populizmo keliu ir žada įrengti nemokamą daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę Kauno centre, taip pat mieste pastatyti apžvalgos ratą, atnaujinti Vytauto parke esančius atrakcionus vaikams.

S.Buškevičius įsitikinęs, kad jo pažadai visiškai tikroviški. Nemokama automobilių stovėjimo aikštelė skatintų žmones dažniau lankytis Kauno centre esančiose parduotuvėse, kavinėse ir tai pagyvintų miesto gyvenimą.

„Dabar ieškodami vietos automobiliui žmonės gaišta laiką, nervinasi ir dar labiau teršia aplinką mašinų išmetamosiomis dujomis. Jeigu prekybos centro „Akropolis“ aikštelės būtų mokamos, jame lankytųsi gerokai mažiau žmonių“, – įsitikinęs S.Buškevičius.

Dėl Vytauto parke esančių apleistų atrakcionų viskas esą dar paprasčiau – juos reikia išpirkti iš savininko ir su juo apie tai jau kalbėta. S.Buškevičius priminė, kad miesto savivaldybė visuomenės poreikias sėkmingai išpirko „Romuvos“ kino teatrą ir Dainų slėnį.

Vys iš savivaldybės parazitus

Visuomeninio rinkimų komiteto „Kaunas – kitokia Lietuva“ atstovas Kauno mero rinkimuose verslininkas Kęstutis Pūkas žada pateisinti kauniečių lūkesčius, užkirsti kelią aferoms ir „išvalyti“. Ką reiškia pastarasis žodis?

K.Pūkas paaiškino, kad savivaldybėje neliks parazituojančių tarnautojų, pakliuvusių į ją dėl draugystės ar palankumo partijoms. Pretendento nuomone, iš partijų laukti pokyčių yra beviltiška.

„Tikrai bus pokyčių, kai tapsiu Kauno meru“, – žadėjo K.Pūkas. Reklaminiame plakate jis pavaizduotas kumščiu trankantis savivaldybės pastato stogą, o parazitus vaizduojančios pelės sprunka iš statinio.

Sumanymas veikia žmones

Liberalų sąjūdžio kandidatė į Kauno tarybą Ona Balžekienė visuose savo plakatuose naudoja frazę „Čia priėjo Ona...“

Pasak politikės, tai nėra tik šiemes rinkimams skirta frazė, ji naudojama treti metai.

„Posakį naudosiu, kol būsiu gyva. Galbūt ir vaikais naudos, jeigu turės fantazijos. Tokiu būdu noriu atkreipti žmonių dėmesį ir susimąstyti“, – kalbėjo O.Balžekienė. Jos nuomone, tai puikiai pavyksta.

O.Balžekienė taip pat yra įkūrusi Onų klubą, labai domisi kunigaikščio Vytauto Didžiojo žmonos Onos gyvenimu.

Vyresnės kartos žmonės dar gerai prisimena grožinės literatūros veikėją Kindziulį ir posakį „Čia priėjo Kindziulis...“ Kas bendro su šiuo veikėju?

„Nieko bendro nėra. Kindziulis yra humoristinis veikėjas, o mano tikslai – visai kitokie“, – tikino O.Balžekienė.

Išvydo ir gerų idėjų

Viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas tikino, kad jam labai nepatinka, kai Kaunas save lygina su Vilniumi užuot parodęs savo galią. Tokią nuomonę L.Kontrimas išreiškė apie R.Mikaičio naudojamą šūkį.

„Kaunas yra didis miestas visomis prasmėmis, todėl nevalia skleisti nepilnavertiškumo komplekso bacilos“, – mano L.Kontrimas.

Jis gyrė verslininko V.Matijošaičio sugebėjimą pasišaipyti iš savęs, nes tai yra stipraus kandidato požymis.

„Tokiu būdu kritikams iš rankų išmušami visi ginklai. Žmogus nieko nemenkina, kalba tik apie save, o politikoje tai yra labai svarbu“, – įsitikinęs L.Kontrimas.

Jo nuomone, K.Pūkas persistengė, nes rinkėjams siunčia pernelyg ilgą ir sudėtingą žinią. L.Kontrimo nuomone, reikėtų vienos aiškios minties. Galbūt kandidatas tikrai turi daug azarto bei entuziazmo kažką keisti, bet dar reikia aiškiai tokius siekius išreikšti.

L.Kontrimui susidarė įspūdis, kad K.Pūkas iki šių rinkimų nebuvo pagarsėjęs kovotojas. Pats verslininkas su tokius vertinimu nesutinka, nes tikina su valdžios aferomis aktyviai kovojantis jau septynerius pastaruosius metus.

„Vienas dalykas – individualūs kovotojai ir visai kas kita – kovotojai, sugebantys suburti aplink save žmones“, – įsitikinęs L.Kontrimas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.