Lietuvos šauliai treniruojasi kartu su JAV kariais

Lietuvos šauliai treniruojasi kartu su JAV kariais.<br>M.Jocio nuotr.
Lietuvos šauliai treniruojasi kartu su JAV kariais.<br>M.Jocio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2015, 9:25 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:58 AM

Į pratybas savaitgalį buvo susirinkę Lietuvos šaulių sąjungos šauliai bei dalyvavo išgyvenimo gamtoje pratybose. Kartu su šauliais pratybose dalyvavo ir JAV kariai.

Kaip rašoma Lietuvos šaulių sąjungos pranešime, su visuomeninės sukarintos organizacijos nariais patirtimi ne vienerius metus dalijasi Lietuvos kariuomenė, taip pat šiuo metu Lietuvoje viešintys JAV kariuomenės civilių ir karių bendradarbiavimo grupės kariai. Bendradarbiavimas su jais pradėtas nuo 2014 metų rudens ir vyks etapais.

JAV kariai ne tik dalyvaus pratybose, tačiau vasario mėnesį aplankys visas Šaulių sąjungos rinktines Lietuvoje bei dalinsis savo žiniomis.

JAV kariai išgyvenimo pratybose Lietuvoje jau spėjo sudalyvauti ne tik su šauliais, bet ir su kariuomenės padaliniais. Savo patirtį amerikiečiai net įamžino vaizdo medžiagoje, kurią galite peržiūrėti žemiau.

LŠS vado ats. plk. ltn. Liudo Gumbino teigimu, šalies gynybos potencialo didinimas yra esminis Sąjungos tikslas. Pratybos yra vienas iš būdų šio tikslo siekti.

Pasak L.Gumbino, įvykiai Ukrainoje ženkliai padidino organizacijos naujų narių skaičių. Pilietiškai nusiteikę įvairių profesijų, tautybių, amžiaus grupių Lietuvos žmonės ateina į Šaulių sąjungą, norėdami prisidėti prie krašto gynybos. Taigi pratybų ateityje tik daugės ir jos bus įvairesnio pobūdžio.

Lietuvos šaulių sąjunga yra pilietinė organizacija, kovojanti ir informaciniame kare, kuris vyksta šiuo metu. Tai atliekama ne tik ginklu bei pasiryžimu priešintis, bet ir švietėjiška veikla, savo profesinėmis žiniomis, kūrybiniais sprendimais, todėl laukiame visų aktyvių ir patriotiškai nusiteikusių Lietuvos piliečių.

Lietuvos šaulių sąjungai priklauso apie 8 tūkst. narių. Per 2014 metus sąjungos gretos pasipildė tūkstančiu naujų piliečių.

1919 metais įkurta Lietuvos šaulių sąjunga yra valstybės remiama savanoriška sukarinta pilietinės savigynos asociacija, padedanti užtikrinti valstybės nacionalinį saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.