Seimo narė apie R. Šalaševičiūtę: „Per 25 metus taip nėra buvę“

Kol po Seimo langais piketavo pokyčiais sveikatos apsaugos srityje nepatenkinti reabilitacijos paslaugomis Vilniuje besinaudojančių vaikų tėvai, sveikatos apsaugos ministrė buvo pakviesta aiškintis, kodėl jos vadovaujamos ministerijos veiksmai kelia tokį visuomenės nepasitenkinimą.

R. Šalaševičiūtės paprašyta paaiškinti, kas kelia tėvų nerimą dėl sanatorijos „Pušyno kelias“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Šalaševičiūtės paprašyta paaiškinti, kas kelia tėvų nerimą dėl sanatorijos „Pušyno kelias“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Feb 10, 2015, 9:09 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:02 PM

Į Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos posėdį pakviesta sveikatos apsaugos ministrė R. Šalaševičiūtė turėjo atvykti aiškintis dėl planų į vaikų sanatoriją „Pušyno kelias“ perkelti į Vaiko raidos centrą, o mažuosius pacientus siųsti iš sostinės į Druskininkuose esančią sanatoriją „Saulutė“.

Dėl planuojamos pertvarkos itin sunerimo „Pušyno kelio“ vaikų skyriaus personalas ir reabilitacijos paslaugomis besinaudojančių vaikų tėvai, kurie nebegalės sau leisti nuolatinių kelionių iš Vilniaus į Druskininkus.

 Palaukus R.Šalaševičiūtės keliolika minučių paaiškėjo, kad ministrė išvakarėse suplanavo vizitą su premjeru į „Pušyno kelią“ ir apie tai pamiršo informuoti Seimo narius. Andrius Kubilius juokavo, kad R.Šalaševičiūtė praleido progą priimti gimtadienio sveikinimus ir veikiausiai taip pasielgė dėl to, kad su Algirdu Butkevičiumi buvo labai išsigandę. „Per dvidešimt penkerius metus nėra buvę, kad būtų taip nesiskaitoma, tai beprecedentis atvejis, turėsime į jį atitinkamai sureaguoti“, – piktinosi Irena Degutienė.

„Kiek taikstysimės su tuo, kad valdžia, turinti daugumą, galvoja, jog jūra iki kelių, ir galima nieko nepaisyti?“ – klausė A.Kubilius. Pasigirdo nuomonių, kad laikas pagalvoti apie interpeliaciją neatvykusiai ministrei. Buvo prisimintas ir Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės elgesys, kurį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija apibūdino kaip nesiskaitymą su galiojančiomis tvarkomis ir kitų politinių partijų nuomonės nepaisymą.

 Konservatoriai ministrės norėjo pasiteirauti dėl neurochirurgijos paslaugų perkėlimo iš Vilniaus į Kauno klinikas. Sveikatos apsaugos ministrė R.Šalaševičiūtė pasirašė įsakymą dėl neurochirurgijos paslaugų optimizavimo plano 2014–2020 metams, įsteigiant vieną Neurochirurgijos kompetencijos centrą.

Konservatoriai atkreipia dėmesį, kad Vilniaus universiteto klinikų Neurochirurgijos skyriui įrengti išleista 2,9 mln. eurų, ir kreipėsi į Vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu stabdyti ministrės įsakymą. Taip pat konservatoriai laukė ministrės atsakymų dėl Sveikatos apsaugos ministerijos administracijos reorganizavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.