V. Antonovas ekstradicijos byloje Londono teisme nepasirodė

Trečiadienį į Jungtinės

V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2015, 7:30 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:23 AM

Teisme R.Baranauskui atstovaujanti šešių teisininkų komanda bandė įrodyti, kad „Snoro“ bankrotas, privedęs prie banko nacionalizavimo, buvo kruopščiai prezidentės Dalios Grybauskaitės suplanuotas sąmokslas, esą dėl V.Antonovo rusiškos kilmės ir banko sąsajų su Rusija D.Grybauskaitė viešai „Snorą“ buvo įvardijusi kaip grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, pranešė LNK Žinios.

R.Baranauskas teisme bandė įrodyti, kad Lietuvoje nesulauktų sąžiningo teismo dėl savo kairiųjų socialdemokratinių pažiūrų ir „Snoro“ valdyto dienraščio „Lietuvos rytas“ nuolatinės kritikos prezidentės atžvilgiu.

V.Antonovas Lietuvoje neva būtų persekiojamas dėl rusiškos kilmės.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė anksčiau BNS informavo, kad skundo nagrinėjimas vyks tris dienas. Ji negalėjo pasakyti, ar teismas paskelbs galutinį sprendimą.

Buvusių banko savininkų, kaltinamų iššvaisčius beveik 2 mlrd. litų vertės turto, skundas Aukštajame teisme pradėtas nagrinėti praėjusių metų liepą.

V.Antonovas ir R.Baranauskas pernai sausį apskundė jiems nepalankų Londono Vestminsterio magistrato teismo sprendimą. Teisėjas Jonhas Zani, išnagrinėjęs Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą, tuomet nutarė Lietuvai išduoti buvusius „Snoro“ akcininkus.

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, be to, ji yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro" turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.