Londono teismo sprendimas dėl „Snoro“ savininkų – jau netrukus

Sprendimą dėl buvusių žlugusio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:59 AM

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė BNS informavo, kad ketvirtadienį teismas baigė nagrinėti V.Antonovo ir R.Baranausko skundus, o sprendimas turėtų būti priimtas per kelias savaites, tačiau konkreti data, anot jos, dar nėra žinoma.

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, jie įtariami pasisavinę apie 490 mln. eurų (1,7 mlrd. litų) „Snoro" turto. Prokurorai taip pat yra apriboję jų nuosavybės teises į 233 mln. eurų (805 mln. litų) vertės turtą.

Prokurorai tvirtina, kad buvę banko savininkai banko apskaitos įrašuose buvo sukūrę netikrų sąskaitų ir kitų dokumentų, o 2011 metų liepą V.Antonovas pasirūpino, kad centriniam bankui būtų pateikta tikrovės neatitinkanti informacija.

Pasak dienraščio „The Financial Times“, R.Baranausko advokatas Johnas Jonesas Londono teismui trečiadienį sakė, jog „prezidentė ir centrinis bankas „Snorą“ sužlugdė dėl politinių priežasčių“.

Anot jo, Lietuvos generalinė prokuratūra, gavusi centrinio banko skundą, Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo pateikė „labai greitai“, taigi, „neįmanoma, kad jie būtų atlikę kokį nors nepriklausomą tyrimą“. Anot jo, prokuratūrai galėjo būti daromas „politinis spaudimas“.

V.Antonovas ir R. Baranauskas pernai sausį apskundė jiems nepalankų Londono Vestminsterio magistrato teismo sprendimą. Teisėjas Jonhas Zani, išnagrinėjęs Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą, tuomet nutarė Lietuvai išduoti buvusius „Snoro“ akcininkus.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.