D. Grybauskaitė: „Mūsų kaimynystėje barška ginklai“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 15, 2015, 9:29 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:13 AM

„Šią Vasario 16-ąją pasitinkame kaip niekada aiškiai suvokdami, koks svarbus yra valstybės gimtadienis, kad esame laisvi ir niekas nežygiuoja per mūsų žemę. Mūsų kaimynystėje barška ginklai, tas pats kaimynas vėl bando diktuoti kitoms valstybėms, ką galvoti ir ką daryti. Joms tenka gyvybiškai svarbus iššūkis ginti savo laisvę. Todėl didžiuojamės, kad beveik prieš šimtą metų mūsų Nepriklausomybės Akto signatarai išdrįso pasakyti, kad mūsų tauta nori ir bus laisva, išdrįso pasirašyti Nepriklausomybės Aktą, nors kiekvienas rizikavo savo gyvybe“, – pranešime spaudai sakė D.Grybauskaitė. 

„Jei Lietuvai vėl teks susidurti su panašiais iššūkiais, kiekvienas turėsime pasirinkti. Tačiau mūsų valstybės istorija rodo, kad Lietuvoje visada buvo ir bus Nepriklausomybės signatarų, kurie pasirašys už laisvę“, – pridūrė Lietuvos prezidentė. 

D.Grybauskaitės teigimu, artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui atėjo metas deramai įamžinti Vasario 16-ąją matomais ir visuomenei svarbiais ženklais, kurie įprasmina istorinę atmintį. 

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną D.Grybauskaitės gėlių kompozicijos taip pat bus padėtos ant kenotafo Vasario 16-osios Akto signatarams, nužudytiems Sibiro platybėse, Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui atminti, taip pat ant signataro Jono Vileišio kapo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.