Užspringusį kūdikį gelbėję policininkai bus apdovanoti

Ketinama apdovanoti du Vilniaus kelių policijos pareigūnus, kurie padėjo išgelbėti lašiniu

Ketinama apdovanoti du Vilniaus kelių policijos pareigūnus, kurie padėjo išgelbėti lašiniu užspringusio vaiko gyvybę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Ketinama apdovanoti du Vilniaus kelių policijos pareigūnus, kurie padėjo išgelbėti lašiniu užspringusio vaiko gyvybę.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-20 19:05, atnaujinta 2017-10-25 21:02

„Žinoma, mes tai padarysime ir padarysime, matyt, mūsų atkurtos valstybės 25-mečio proga. Nes tokie pareigūnai iš tikrųjų parodo, kad 25 metai mūsų nepriklausomos atkurtos valstybės yra ne veltui – kad tas pasėtas grūdas tikrai išaugo ir duoda gerus rezultatus“, – LNK žinioms sakė Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Trečiadienį 16 val. 10 min. Vilniaus pakraštyje, Laurų gatvėje, prie Kelių patrulių rinktinės pareigūnų tarnybinio automobilio privažiavo „Peugeot“. Automobilio vairuotoja garsiai šaukėsi pagalbos. Iš automobilio išlipo vyriškis su kūdikiu ant rankų.

Vaikelis buvo užspringęs maistu, praradęs sąmonę ir pamėlęs.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pareigūnai suprato turintys veikti žaibiškai – patys nuvežti dešimties mėnesių berniuką į artimiausią ligoninę – Baltijos ir Amerikos kliniką, esančią Nemenčinės plente, o greitosios brigadą iškviesti jau į ją.

Policijos paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip su įjungtais garso signalais policijos automobilis skrieja milžinišku greičiu, o kelyje sutikti kiti automobiliai traukiasi į šalį.

Atvykus į gydymo įstaigą, klinikos darbuotojai kūdikiui suteikė kvalifikuotą pagalbą ir atgaivino. Vėliau atvykusi greitoji pagalba nuvežė vaiką patikrinti sveikatos į Vaikų ligoninę Santariškėse. Vaikas jaučiasi gerai, jis išleistas į namus.

„Didvyriu nesijaučiu – darėme savo darbą“, – LNK studijoje penktadienį sakė Aleksandras Rapšys, vienas policininkų, padėjusių išgelbėti kūdikį. Šis pareigūnas vairavo policijos automobilį ir davė nurodymus tėvui, kaip gelbėti vaiką. Ant užpakalinės sėdynės sėdintis kitas policininkas tuo metu ieškojo medikų pagalbos.

Medikai sako, kad vaikai iki 3 metų aplinką pažįsta viską dėdami į burną, todėl tėvai turėtų būti itin atsargūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?