Ukrainą savo kūryba parems ir Lietuvos žurnalistai

Kovo 5 dieną, 19 val. Vilniuje, muzikos klube „Tamsta“ vyks pirmasis ukrainietiškas vakarėlis su grupe „TaRuta“ ir Lietuvos muzikantais.

Ievgenas Romanenko su vaikais Zacharu ir Daryna.<br>L.Juknevičiūtės nuotr.
Ievgenas Romanenko su vaikais Zacharu ir Daryna.<br>L.Juknevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2015, 5:00 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 2:21 AM

Renginio iniciatorius grupės lyderis Ievgen Romanenko pasiūlė tokią idėją tikėdamasis, kad Ukrainą palaikantys lietuviai norės ne tik paklausyti jo grupės atliekamų dainų, bet ir patys pasijusti ukrainiečiais – į renginį kviečiama ateiti pasipuošus ukrainietiška simbolika, taigi merginos turės galimybę papuoši galvą gėlių vainikais, o vaikinai – prisiklijuoti išraiškingus ūsus ar madingai išsiskusti smilkinius.

„Juk ukrainiečiai yra ne tik laisvę mylintys, jie taip pat yra labai dainingi ir linksmi. Planuodami vakarėlį suvokėme, kad neturime teisės nuolat verkšlenti, liūdėti. Niekas negali palaužti ukrainiečių dvasios, kas beatsitiktų, kokia situacija bebūtų ATO zonoje, mes kartu su jais turim parodyti, kad šios šalies žmonių palaužti neįmanoma“, – sakė renginio Lietuvoje koordinatorė savanorė žurnalistė Ligita Juknevičiūtė.

Labdaringo vakaro metu skambės ne tik ukrainietiška folkrokas, bet ir lietuviška muzika. Be jokio atlygio padainuoti ir pagroti vakaro metu sutiko ir grupės bičiuliai Šarūnas Mačiulis su savo grupe „Poliarizuoti stiklai“, Feliksas Kutka su grupe „Merlin“, Robertas Semeniukas su grupe „Žalvarinis“.

„Mes Lietuvoje jaučiamės kaip namie. Jūs net neįsivaizduojate, ką mums reiškia jūsų palaikymas. Ukrainoje dabar sunku ne tik kariams, bet ir civiliams, taip pat ir muzikantams.

Juk nevyksta jokių festivalių, visi koncertai labdaringi, o surinktos lėšos keliauja į ATO zoną. Mano brolis irgi išėjo į savanorius, o visą ekipuotę jam nuo batų iki kuprinės supirko organizacijos „Blue/Yellow“ vadas Jonas Ohmanas.

Tiesą sakant, broliui kartu viską pirkome Lietuvoje. Esu Jonui be galo dėkingas, juk daugybė savanorių išeina į frontą net neturėdami kuo apsiauti, išskyrus privačiai remiamus dalinius.

Žinote, kad mūsų šalis nuskurdinta, viskas buvo suniokota ir išvogta V.Janukovyčiaus klikos. Tikiuosi, brolis grįš namo gyvas ir sveikas, šiuo metu jis mokymuose, nors yra buvęs specialiųjų pajėgų karys. O kol kariai atlieka savo pareigą fronte, mes jiems muzikuojame.

Pernai su grupe „Ta Ruta“ surengėme apie 100 savanoriškų koncertų ATO zonoje, vežėme jiems paramą, surinktą Ukrainoje ir Lietuvoje. Tikiuosi, mūsų dainos kariams reikalingos taip pat, kaip ir maistas, šalmai ir ginklai. Dėl to ir koncerte Lietuvoje surinktos lėšos keliaus kariams.“

Renginio metu skambės ne tik muzika, bet ir bus skaitoma poezija, vyks aukcionas. Savo eiles trimis-anglų, lietuvių ir rusų kalbomis skaitys žurnalistas, „nestandartinės poezijos pankas“, kai kurių SEL dainų teksto autorius J.Čiulada.

Aukcionui grupė „TaRuta“ atiduoda dvejus unikalius marškinėlius „višivankes“ su ukrainietiškais raštais ir grupės logotipu, taip pat bus parduodami simboliniai daiktai (paveikslas, šalmas) iš Maidano scenos, kur „TaRuta“ dainavo ir giedojo himną Ukrainiečių revoliucijos dienomis.

Simboliška, kad net dvi žurnalistės aukcione parduos savo kūrinius – žurnalistė ir prodiuserė Jurga Gusarovienė, atradusi savyje juvelyrės talentą, sukūrė unikalų papuošalą, o L.Juknevičiūtė nutapė paveikslą, skirtą kovojančiai Ukrainai.

„Gaminu medalioną „ Širdis“. Jame bus skausmas, viltis meilė-tokie jausmai, kuriuos jaučiu stebėdama įvykius Ukrainoje . Papuošalas bus iš sidabro, aukso, emalio, o akmuo – geltonas citrinas – vilties ir šviesos akmuo. Aš tikiu, kad moteris, kuri jį nešios, jausis laiminga ir saugi.

Papuošalas specialiai gaminamas šiam aukcionui, tai yra vienetinis autorinis darbas. Itin atsakingai žiūriu į dalyvavimą šiame renginyje ir tikiuosi, kad mano papuošalas padės nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms“- sakė J.Gusarovienė.

„Tapydama darbą „Nuostabioji“ , galvojau apie gražuolę Ukrainą. Tiesą sakant, tokią ją ir įsivaizduoju-kaip labai gražią, bet kenčiančią moterį. Matyt, tokia gražuolių dalia. Bet toji gražuolė turi labai daug draugų, kurie, tikiuosi, padės jai išsivaduoti iš tos kančios ir karo baisumų“, – vylėsi L.Juknevičiūtė, kalbėdama apie savo tapybos kūrinį.

„Ukrainietiškas vakarėlis su grupe TaRuta ir Lietuvos muzikantais“ kovo 5, 19 val., klube „Tamsta“, Strazdelio 1. Įėjimas – auka nuo 5 eurų. Į renginį kviečiama ateiti pasipuošus ukrainietiška simbolika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.