B. Nemcovas Lietuvoje džiaugėsi: „OMON neužpuls. Geras jausmas“

Labai paprastai bendraujantis, atvirai reiškiantis nuomonę ir itin

2012-ųjų liepą B.Nemcovas lankėsi Jonavos rajone vykusiame konservatorių sąskrydyje.<br>P.Mantauto nuotr.
2012-ųjų liepą B.Nemcovas lankėsi Jonavos rajone vykusiame konservatorių sąskrydyje.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 28, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:46 AM

2012-ųjų liepą šis politikas dalyvavo Jonavos rajone vykusiame Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos sąskrydyje.

B.Nemcovas tąkart Lietuvoje lankėsi gero savo bičiulio konservatoriaus Emanuelio Zingerio kvietimu. Jis taip pat neslėpė gerai pažįstantis partijos lyderį ir tuometį Vyriausybės vadovą Andrių Kubilių.

Populiarumu žinomas Rusijos politikas gerokai pranoko net pačių renginio šeimininkų konservatorių vadovus, tačiau visiems mielai atsakydavo kalbinamas ar prašomas nusifotografuoti.

B.Nemcovas 1990 metais Maskvoje iškėlė Lietuvos vėliavą sveikindamas šalį su iškovota laisve. Politikas tikino tąkart nesuklydęs, mat mūsų šalyje išvydęs gerų permainų.

„Jaučiuosi labai saugus. Tikrai žinau, kad manęs neužpuls OMON būrys. Tai labai geras jausmas“, – apie Lietuvoje patiriamus įspūdžius kalbėjo svečias. Aršiam Rusijos valdžios kritikui dėl savo įsitikinimų gimtojoje šalyje ne kartą buvo tekę atsidurti už grotų.

Jis apgailestavo, kad Vladimiro Putino valdoma Rusija nesuka demokratijos keliu, o tai kenkia geriems Lietuvos ir didžiosios kaimynės santykiams. B.Nemcovas tikino dedantis visas pastangas, kad situacija kuo greičiau pasikeistų.

Rusijos politikas pareiškė aktyviai remiantis visus Lietuvos projektus, didinančius energetinę nepriklausomybę.

„Jeigu reikėtų rinktis tarp dujų ir vertybių, visada rinkitės vertybes. Mokėdami už dujas Rusijai remiate V.Putino režimą“, – kalbėdamas iš tribūnos pareiškė B.Nemcovas.

Pastarąjį kartą jis Lietuvoje lankėsi šiemet sausį vykusioje tarptautinėje konferencijoje.

Teiravosi, ar Lietuva priimtų gyventi

Šeštadienį buvęs premjeras, konservatorių lyderis Andrius Kubilius BNS teigė, jog  B.Nemcovas dar 2012 metais teiravosi, ar Lietuva priimtų jį su šeima, jei tektų bėgti nuo V.Putino režimo.

„Jis lankėsi Lietuvoje, buvo atvažiavęs pas mus į partijos vasaros stovyklą Rukloje ir ten diskutavome apie Rusijos ateitį. Ir po to paėjome į šoną, jis pats pasiprašė atskirai pasikalbėti, nes tada po didžiųjų demonstracijų Maskvoje buvo pradėta Bolotnajos byla, tai jis matė grėsmę, kad jam Putinas gali pritaikyti sankcijas. Ir klausė, ar tokiu atveju galėtų tiesiog prašytis prieglobsčio su šeima“, – BNS sakė A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.