Lietuvos žvaigždžių karai – feisbuko smėlio dėžėje

Jei nebūtų feisbuko, televizijos ir muzikos žvaigždės turėtų jį išgalvoti. Nes kur kitur Mia ir Rūta Mikelkevičiūtė galėtų išsiaiškinti santykius dėl vienai neįtikusio, o kitai visai normaliai atrodančio TV laidos anonso?

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 5, 2015, 1:12 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:22 PM

Tai vienas linksmesnių pastarųjų savaičių televizinių anekdotų – dainininkė nustemba, kad laidoje, kuri garsėja istorijų dramatizavimu, akcentuojamas jos asmeninis gyvenimas.

„Kvietė kalbėti visiškai kita tema. Apie karjerą, sėkmės lydimus žmones“, – pasiskundė Mia ir pasipiktino, kad laidos anonse svarstoma apie jos būsimas vestuves.

O, taip. „Valanda su Rūta“ (LNK) yra būtent tokia laida, kurioje Lietuvos dainininkai gali pasakoti apie savo karjerą – ir visa tai tikrai parodys.

Skandalingiausia, kad ir labiausiai pritempta, citata iš viso interviu būtinai atsidurs laidos anonse, ir čia nieko nauja. Pykti dėl to – kaip nervintis, kad Paryžiaus restorane jums neatnešė kugelio.

Nuo tada, kai kanalas CNN intensyviai suko reportažą apie žmogų nužudžiusį Michaelą Jacksoną (iš tikrųjų toks krokodilo vardas, bet iš reportažo antraštės daug kas nesuprasdavo), niekas neturėtų stebėtis niekuo, kas vyksta televizijoje. Mia puikiausiai tai žino, todėl pažadai „daugiau niekada neduoti interviu“ yra, švelniai tariant, šiek tiek per ankstyvi – nebent ji iš tiesų apsisprendė niekada nebesirodyti televizijoje (kai kas gal net apsidžiaugtų, aš tai ne).

Paprasta tiesa yra tokia, kad daugumai atlikėjų vis dar labiau reikia televizijos nei televizijai jų. Nors yra ir tokių, kurie dabar už atėjimą į pokalbių laidą prašo nemažos pinigų sumos, bet apie tai gal kitą kartą.

Antra paprasta tiesa yra tokia, kad tokiose kovose televizijai beveik visada viskas baigiasi gerai. Na, pasikandžiojo moteriškės, visi apie tai parašė, o po to tą laidą rodantis kanalas pranešė, kad transliacija padarė labai gerus reitingus. Rūta laimi. Mia – kaip čia pasakius.

Dabar apie štai ką – kada vadinamosios Lietuvos žvaigždės išmoks devynis sykius pagalvoti prieš rašinėdamos į socialinius tinklus? Nes tai jau darosi tiesiog nesolidu.

Mažos šalies smėlio dėžės sindromas. Nueikite į šį savaitgalį Lietuvoje koncertuosiančio Robbie Williamso paskyrą. Kaip dažnai jis rašo? Teisingai, retsykiais. Ką jis ten rašo? Teisingai, nieko ypatinga. Rašo priminimus, kad nueitumėte į koncertą, arba kokią juokingą nuotrauką kartais įkelia. Matėt, kad jis ten su kažkuo kariautų? Nelabai. Kodėl? Tiesiog turi svarbesnių reikalų nei plyšauti dėl vieno kito nepatinkančio dalyko.

Lietuvių žvaigždės ką veikti turi, kaip čia pasakius, žymiai mažiau. Populiarumo matu tampa „patiktukų“ (na, ir žodis) skaičius suraičius eilinę kvailystę. Nepaisant to, santykių aiškinimasis per feisbuką nėra pats protingiausias dalykas šalyje, kurioje visą pramogų pasaulį sudaro maždaug tūkstantis žmonių, su kuriais vis tiek teks susitaikyti ir bendrauti toliau.

Egidijaus Dragūno (kuris taip pasiautėjo per šias porą savaičių, kad gavo Auksinį svogūną) paskyroje jau nebėra visų tų šiurkščių pasvarstymų apie Andrių Mamontovą. Nebėra ir daugelio kitų dalykų, kurių jis ir kiti buvo prirašę. Vis dar yra žinia, kad „Sel“ skirstosi, nors šiaip mielai lažinčiausi, kad po šio „išsiskirstymo“ per trejus metus „Sel“ sugrįš (iš tikrųjų turbūt dar greičiau). Visa tai, žinoma, nepanaikina Andriaus įvaizdžiui padarytos „pala, tai kaip čia išeina, jis sėdi ir kaip paauglys komentarus rašinėja“ žalos. Bet vėl – ar kažkas iš viso šito konflikto išties kažką laimėjo?

Kaip visa tai kažkur matyta. Vienai Lietuvos pramogų pasaulyje labai gerai žinomai jautriai bičiulei esu kokius devynis sykius pataręs išjungti kompiuterį. Beveik be išimčių - kai pirmą valandą nakties pasiguosdavo noru feisbuke leptelėti ką nors nelabai gražaus apie vieną ar kitą ne mažiau garsų asmenį. Tą patį reikėtų patarti ir kitiems.

Lietuvos pramogų pasaulėlyje daugelis griežia dantį vieni ant kitų, bet viešas santykių aiškinimasis pačius besiaiškinančius  paverčia juokdariais. Kita vertus, mūsų šalyje yra daug įžymybių, kurioms juokintojų vaidmuo limpa ir be viešų apsispardymų socialiniuose tinkluose. Gal nedarykim, kad būtų dar juokingiau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.