Darbo partija nusprendė, ką sodins į D. Pavalkio kėdę

Antradienio vakarą į posėdį susirinkęs Darbo partijos prezidiumas spendė, kas užims švietimo ir mokslo ministro postą po to, kai iš jo buvo pašalintas Dainius Pavalkis.

Darbo partijos tarybos posėdis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Darbo partijos tarybos posėdis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

May 5, 2015, 7:12 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 9:23 PM

Valentinas Bukauskas po prezidiumo posėdžio teigė, kad prezidiumas priėmė sprendimą. „Turime ką pasiūlyti, bet, kaip reikalauja politinė kultūra, pavardžių neatskleisime. Rytoj pateiksime premjerui“, – sakė V.Bukauskas.

Politikas neatsakė, ar partija teiks vieną, ar daugiau kandidatų, bei nepatikslino, ar Vydo Gedvilo kandidatūra yra sąraše. Aišku tik tai, kad siūlytinas kandidatas yra iš partijos narių gretų.

Pašnekovo teigimu, posėdis užsitęsė ne dėl svarstymų, ką siūlyti ministru, o todėl, kad buvo svarstomi ir kiti aktualūs klausimai.

„Turime ką pasiūlyti premjerui. Premjeras turi teisę domėtis, ar kandidatas tinkamas. Mes įvertinome visus galimus kriterijus ir teiksime“, – kalbėjo V. Bukauskas.

V.Gedvilas – vienas iš kandidatų

V.Gapšio teigimu, buvo svarstoma ne viena kandidatūra.

Buvo kalbama, kad šis postas gali atitekti Vydui Gedvilui, tad paklaustas, ar svarstoma jo kandidatūra, pašnekovas teigė, jog dar partijos taryboje V.Gedvilas buvo įvardytas kaip vienas iš kandidatų.

Neoficialiai taip pat buvo užsimenama, kad švietimo ir mokslo ministre galėtų tapti Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė, bet V.Gapšys tokias kalbas vadina gandais: „Iš visų girdėtų kalbų galėtume surašyti dviejų puslapių kandidatų sąrašą, tad neoficialių kalbų nekomentuosiu“, – sakė jis.

Su prezidente aptars vieną kandidatą

Nors buvo skelbiama, kad partija pasiūlys net tris galimus kandidatus į ministro postą, kiek anksčiau su žurnalistais bendravęs premjeras Algirdas Butkevičius tikino, kad jis trečiadienio rytą su prezidente ketina aptarti tik vieną kandidatūrą.

„Vakare jie priims sprendimą, po to iš ryto mane informuos apie siūlomą kandidatą į ministro pareigas. Galiu pasakyti, kad viešai tikrai nebus iš ryto paskelbta ta pavardė, aš suformuluosiu paklausimą Specialiųjų tyrimų tarnybai ir gavęs atsakymą keliausiu pas prezidentę“, – sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją