A. Butkevičius: „V.Gedvilo kandidatūra yra pati tinkamiausia „

Darbo partijai į Dainiaus Pavalkio postą norint Švietimo ir mokslo ministerijoje pasodinti Vydą Gedvilą premjeras teigė, kad šis kandidatas būtų tinkamas, bet reikia dar išgirsti prezidentės verdiktą.

A.Butkevičius tikisi, kad V.Gedvilas taps ministru.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius tikisi, kad V.Gedvilas taps ministru.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2015, 9:18 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 5:32 PM

„Vydo Gedvilo kandidatūra yra pati tinkamiausia kandidatūra šiuo metu užimti ministro pareigas. Niekada neteiksiu žmogaus, kuris neturi politinės patirties ir nėra susipažinęs su Vyriausybės programos švietimo dalimi. Tikiuosi, kad jo kandidatūra bus patvirtinta“, – apie tai „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs premjeras Algirdas Butkevičius

Kalbėdamas apie Švietimo ir mokslo ministerijos darbą, A.Butkevičius teigė, kad daug darbų šioje ministerijoje strigo. Premjero teigimu, Švietimo ir mokslo ministerijoje per paskutinius dvejus metus atsilikimas buvo didžiausias. A.Butkevičiaus teigimu, tik paskutiniais mėnesiais

„Vyksta labai didelis politikavimas, buvo nemalonu klausytis, kad Darbo partija daro didelį spaudimą premjerui ir prezidentei dėl vienos kandidatūros teikimo. Pats kalbėjausi su partijos lyderiais ir šis pokalbis buvo konstruktyvus. Kalbėjomės, kad partijoje yra vienas politikas, kuris gali užimti šį postą“, – sakė premjeras.

A.Butkevičiaus teigė gavęs iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dvi pažymas, kurios turėtų padėti apsispręsti dėl kandidato tinkamumo.

Premjeras užsiminė ir apie tai, kad vienoje iš pažymų jam užkliuvo kelios smulkmenos ir jis žadėjo dar pasitikslinti pateiktą informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.