Kauniečiai savinasi upelių pakrantes

Aplinkosaugininkai balandžio mėnesį tikrino, ar kauniečiai nebando užgrobti valstybinių žemių ir užtverti mieste esančių vandens telkinių. Daugiausia nusižengėlių surado Aleksote. Įžūliems pažeidėjams gresia nemažos baudos.

Ant Sąnašos upelio kranto gyventojai įrengė nelegalią automobilių stovėjimo aikštelę, o pakrantę užtvėrė tvoromis.<br>K.Šumsko muotr.
Ant Sąnašos upelio kranto gyventojai įrengė nelegalią automobilių stovėjimo aikštelę, o pakrantę užtvėrė tvoromis.<br>K.Šumsko muotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

May 8, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:22 PM

Balandį Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Kauno miesto agentūros darbuotojai rengė akciją „Tvora“.

Aplinkosaugininkai tikrino, ar prie valstybinių vandens telkinių gyventojai nėra pastatę nelegalių tvorų, užtveriančių priėjimą prie jų. Taip pat apžiūrėjo, ar kauniečiai apsauginėse žaliosiose vandens telkinių pakrančių zonose nėra pristatę nelegalių statinių.

Agentūros vadovas Eugenijus Vainalavičius sakė, kad patikrino Aleksoto seniūnijoje tekančio Sąnašos bei Romainiuose esančio Plytupio upelių pakrantes.

Prie Sąnašos upelio rado 7 pažeidimus. Trijose vietose gyventojai buvo pastatę nelegalias tvoras. Vienoje vietoje kauniečiai per upelį nusitiesė nelegalų tiltą. Taip pat aptiktas prie pat Sąnašos pastatytas ūkinis pastatas, kitoje vietoje – garažas. Vieni kauniečiai per arti vandens telkinio įsirengė skalda išklotą automobilių stovėjimo aikštelę.

„Prie šio upelio žmonės gyvena nuo senų laikų ir teritorija labai apgyvendinta. Todėl ir pažeidimų radome daug. Kauniečiai nuo seno netelpa savo sklypuose, vis bando užgrobti ir valstybinės žemės. Nelegalius pastatus prie upelio įsirengė dabartinių gyventojų seneliai ir tėvai. Dabar šiuos pažeidimus teks šalinti jų vaikams“, – pasakojo E.Vainalavičius.

Plytupio upelio pakrantėje daugiau kuriasi naujakuriai. Todėl čia pažeidimų rasta mažiau. Dviejose vietose per arti vandens telkinio įrengtos tvoros. Aptiktos ir greta upelio sukrautos statybinės medžiagos.

A.Vainalavičius sakė, kad visi pažeidėjai įspėti ir iki birželio 1 dienos turi pašalinti statinius ar tvoras.

„Daugelis kauniečių į mūsų įspėjimus atsižvelgė, kai kurie statinius ar tvoras jau nugriovė. Akciją „Tvora“ rengėme tik antrus metus. Pastebėjau, kad žmonės darosi sąmoningesni“, – sakė aplinkosaugininkas.

Už nelegalios tvoros prie valstybinių vandens telkinių 1 metro nutiesimą gresia 144 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.