R. Šalaševičiūtė pranešė, kur bus perkeltas Vaiko raidos centras

Sveikatos apsaugos ministerija

R.Šalaševičiūtė BNS dar kartą patikino, jog įsipareigoja iškelti Vaiko raidos centrą į kitas patalpas iki rugsėjo.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
R.Šalaševičiūtė BNS dar kartą patikino, jog įsipareigoja iškelti Vaiko raidos centrą į kitas patalpas iki rugsėjo.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 2:30 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:49 PM

„Buvo pateiktos alternatyvos, viena iš jų J.Kairiūkščio gatvėje 2. Iš tikrųjų tai būtų pats geriausias variantas vertinant Vaiko raidos centro poreikius“, – Sveikatos reikalų komiteto posėdyje Seime trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

„Tai yra pigiausias variantas, kadangi šiltinimo darbai padaryti, stogas pakeistas, reikia tik pertvarkas daryti viduje, žemės sklypas įteisintas su perspektyva į statybas ir plėtrą ateityje“, – pridūrė ministrė.

Iš posėdžio išėjusi R.Šalaševičiūtė BNS dar kartą patikino, jog įsipareigoja iškelti Vaiko raidos centrą į kitas patalpas iki rugsėjo.

Metų pradžioje Vaiko raidos centre apsilankiusi prezidentė išsakė priekaištų Sveikatos apsaugos ministerijai, jog vieninteliam Lietuvoje kompleksinį gydymą vaikams teikiančiam centrui mažinamas finansavimas, centras negali teikti visų gydymo paslaugų, o vaikams gydymo tenka laukti ir pusę metų.

Nuo 2013 metų rudens, kai įgriuvo šios gydymo įstaigos stogas, pagrindinis korpusas yra uždarytas. Prezidentūra teigė, kad vaikai ir darbuotojai priversti glaustis likusioje įstaigos dalyje „apgailėtinomis sąlygomis“, o pastaraisiais metais daugiau nei puse milijono eurų sumažėjo šios įstaigos biudžetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.