Seime – pataisos dėl PVM lengvatų atšaldytai mėsai, vaisiams

Parlamentarai antradienį

PVM lengvatos dabar taikomos kompensuojamiems šilumai, vaistams, keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
PVM lengvatos dabar taikomos kompensuojamiems šilumai, vaistams, keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 19, 2015, 11:46 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 12:53 AM

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas teikia „darbiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijų nariai.

5 proc. PVM siūlomas bet kokiai šviežiai atšaldytai, naminių paukščių mėsai ir subproduktams, mėsos gaminiams ir pusgaminiams bei daržovėms ir vaisiams.

Tokios pat pataisos buvo siūlomos ir pernai, kai Rusija paskelbė embargą lietuviškiems produktams, tačiau tada premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad PVM žemės ūkio produktams nebus mažinamas.

A.Butkevičius anksčiau taip pat yra pareiškęs, kad PVM lengvata mėsai galėtų būti taikoma nuo 2015 arba 2016 metų. Tuomet Finansų ministerija prognozavo, kad jį taikant tik šviežiai ir atšaldytai mėsai, biudžetas netektų beveik 58 mln. eurų (200 mln. litų) pajamų per metus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė 2013 metų vasarą teigė, kad mažesniu PVM tarifu mėsai suinteresuotas vienas iš valdančiosios koalicijos partnerių. Pasak jos, lengvatos tiesioginės naudos vartotojams neduoda – tik verslui.

Europarlamentaro Viktoro Uspaskicho šeima netiesiogiai valdo mėsos perdirbimo įmonę „Krekenavos agrofirma“.

PVM lengvatos dabar taikomos kompensuojamiems šilumai, vaistams, keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams.

Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.