Premjeras: „Turėtų būti atsižvelgta ir į pabėgėlių norus“

Europos Komisija nusprendė su Lietuva pasidalinti pabėgėlių našta. Anksčiau siūliusi Lietuvai privalomai priimti per 200 Afrikos pabėgėlių iš tų, kurie dabar glaudžiasi Pietų Europoje, trečiadienį padidino šią kvotą iki 710. Premjeras guodžiasi, kad nesame tam pasirengę.

Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras apie pabėgėlius: Lietuva privalės priimti.<br>AP asociatyvi nuotr.
Premjeras apie pabėgėlius: Lietuva privalės priimti.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 28, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:45 AM

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį „Žinių radijui“ pareiškė, kad Lietuva yra pasirengusi priimti tik 30–40 žmonių.

„Priimant galutinį sprendimą dėl pabėgėlių perėmimo, svarbu atsižvelgti į ES ir pabėgėlių pageidavimus. Turi būti laikomasi ir savanoriškumo principo, dėl kurio buvo sutarta balandį Europos Vadovų Taryboje. Dabar tas sprendimas turbūt bus keičiamas. Tokio principo, kurį matėme vakar, nesame apsvarstę“, – sakė premjeras.

Pasak premjero, jei bus ES sprendimas, kuris bus privalomas visoms ES, tai negalioja jokie mūsų prašymai ir pageidavimai. A.Butkevičius pats bus birželio pradžioje Briuselyje ir ten bus numatytas susitikimas su ES Komisijos nariais. Jis tikisi, kad apie pabėgėlius bus kalbama ir diskutuojama.

Įvardijo švietimo ir mokslo ministrės darbus

Paklaustas apie mažai kam girdėtą, tačiau prezidentės jau palaimintą švietimo ir mokslo ministrę Audronę Pitrėnienę, premjeras džiaugėsi, kad vienas etapas, tai yra paieškos etapas jau pasibaigė.

„A.Pitrėnienė kaip ministrė turės labai daug darbo, jos laukia didžiulės užduotys. Kiek ji teigė, susipažino su Vyriausybės programa. Ji ryžosi išbandyti save ir pasiryžo įgyvendinti Vyriausybės numatytus keliamus tikslus“, – sakė premjeras.

Pasak premjero, viena pagrindinių krypčių – 2014-2020 metų finansinė perspektyva, racionalus lėšų planavimas ir jų panaudojimas.

„Jau esame Lietuvoje pasistatę penkis mokslo ir verslo slėnius. 2014-2020 metu etape tie slėniai turi būti išpildyti turiniu. Laukia sudėtingas darbas, reikia ir verslą, ir mokslą įtikinti, kad jie bendradarbiautų glaudžiai. Nuo to priklausys Lietuvos mokslo lygis ir naujų inovacijų įdiegimas“, – kalbėjo A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.