Aleksandras Sacharukas atgailauja jau šeštus metus

Už savo veiklą Seime niekas neturi aiškintis teisme. Tuo įsitikinęs buvęs Seimo narys Aleksandras Sacharukas, vis dar teisiamas už balsavimą kolegos kortele.

Teisiamas buvęs Seimo narys A.Sacharukas nesijaučia padaręs jokio nusikaltimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Teisiamas buvęs Seimo narys A.Sacharukas nesijaučia padaręs jokio nusikaltimo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

2015-06-05 07:43, atnaujinta 2017-11-24 07:48

„Prašau teismo kritiškai vertinti politinio proceso metu surinktus duomenis, o jei ne kritiškai, tai labai atsargiai“, – taip savo baigiamąją kalbą Vilniaus apygardos teisme (VAT) pradėjo buvęs Seimo narys 37 metų A.Sacharukas.

Šiuo metu advokatu dirbantis A.Sacharukas teisiamas už tai, kad 2010 metų sausio 14 ir 19 dienomis vykusiuose Seimo posėdžiuose 22 kartus pasinaudojo po Aziją keliaujančio Seimo nario Lino Karaliaus kortele ir už jį balsavo.

Prokuroras Vytautas Kukaitis teismui yra pasiūlęs už tai jam skirti 3 tūkstančių eurų baudą.

A.Sacharukas jau šeštus metus tvirtina jokio nusikaltimo nepadaręs. Jo tvirtinimu, už posėdžiuose nedalyvaujančius kolegas yra balsavę daugybė Seimo narių.

Buvęs parlamentaras teigė, kad tokios tradicijos Seime nesibaigė net tuomet, kai buvo pradėtas jo apkaltos procesas: „Tokių faktų yra tūkstančiai.“

Jis visą laiką tvirtino, kad balsavimas už L.Karalių buvo tiktai procedūros pažeidimas. „Nevisiškai teisinga kriminalizuoti parlamentinius santykius“, – VAT pareiškė A.Sacharukas.

Nuo pat šio proceso pradžios jis tikino, jog teisėsaugos akiratyje atsidūrė tiktai todėl, kad nepatiko kai kuriems politikams: „Jokio nusikaltimo tikrai nepadariau, visada dirbau sąžiningai. Visi žmonės klysta.“

Buvęs Seimo narys teismo prašė jį visiškai išteisinti.

„Norėčiau, kad prieš įstatymą visi būtų lygūs. Nenoriu būti taip pagerbtas, kad man būtų taikomos išimtys“, – kalbėjo A.Sacharukas.

Jam skirti baudą siūlęs prokuroras V.Kukaitis pažymėjo, kad A.Sacharuko veikla buvo tęstinė ir tyčinė, nes Seimo posėdžius, kuriuose jis balsavo už kolegą, skiria penkios dienos.

Prokuroro teigimu, tai įrodo, kad Seimo narys negalėjo supainioti savo ir kolegos kortelių ir už jį balsuoti netyčia.

A.Sacharuko advokatai pažymėjo, kad nė vienas balsavimas, kur A.Sacharukas pasinaudojo L.Karaliaus kortele, nesibaigė vieno ar kelių balsų persvara.

Todėl šių dviejų Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narių balsai nebuvo lemiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.