Buvo sutrypta mūsų trispalvė

Kokį teisingumą gina teisėsauga? Kas atsiprašys visų laisvės gynėjų ir žuvusiųjų artimųjų? To garsiai klausiu po skandalingo Lietuvos teismo sprendimo.

Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Paksas

Jun 5, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 4:29 AM

Vilniaus apygardos teismo trijų teisėjų kolegija nusprendė pripažinti buvusius sovietinio specialiosios paskirties milicijos būrio (OMON) vadus Boleslovą Makutynovičių ir Vladimirą Razvodovą nekaltais ir išteisinti juos dėl nusikaltimų žmoniškumui.

Teisėjai išnagrinėjo baudžiamąją bylą omonininkams nedalyvaujant, jiems atstovavo valstybės paskirti advokatai, kurie savo ginamųjų nėra net regėję.

Šiuo išteisinamuoju nuosprendžiu teismas nuplėšė Lietuvos trispalvę ir ją sutrypė, kaip tai darydavo B.Makutynovičiaus ir V.Razvodovo omonininkai, puldinėdami Krašto apsaugos departamento pasienio apsaugos darbuotojus ir muitininkus.

Kam buvo surengtas šis parodomasis spektaklis? Nejau ir šiuo atveju nebus atsakingų?

Esame pažeminti bergždžios savo teisinės sistemos, kuri daugiau kaip dvidešimt metų „voliojo“ omonininkų bylą, kol ketvirtadienį buvo paskelbtas nusikaltimus pateisinantis nuosprendis. Nejau iš tiesų taip degradavome, kad drįstame ciniškai elgtis su savo valstybės piliečiais, žeminti istorinę tiesą?

Vieną dieną per metus kviečiame į pompastiškus minėjimus Sausio 13-osios įvykių, Medininkų aukų artimuosius, o likusias dienas jie yra socialiai niekinami, atimamos pensijos, nesugebama oriai pasirūpinti jų gyvenimo sąlygomis.

Ar taip nesutrypiamas žmoniškumas ir valstybingumo idealai? Ištikimybė žmogui reikalauja ištikimybės tiesai, kuri vienintelė laiduoja laisvę ir teisingumą. Manau, kad ištikimybė tiesai seniai tapo tuščia sąvoka mūsų teisėsaugos institucijų kabinetuose.

Kaip galima šaltu veidu postringauti teisiniu žargonu ir nesuvokti, kad dėl mūsų laisvės ir nepriklausomybės žuvo beginkliai vaikinai ir merginos? Kodėl mes išlaikome sistemą, kuri nežinia ką tiria ir ko netiria? Kokios respublikos vardu skelbiami tokie nuosprendžiai?

Mielieji, atsikvošėkime! Nes kelias, kuriuo dabar einame, veda į pražūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.