Sporto rūmai – svarbus valstybės projektas. Ar įgyvendins?

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų

Sporto rūmai – svarbus valstybės projektas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Sporto rūmai – svarbus valstybės projektas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-08 13:31, atnaujinta 2017-11-23 18:26

„Rytoj, matyt, į Vyriausybės posėdį paklius klausimas. Ir kreipsimės greičiausiai į Europos Komisiją, ar bus valstybės pagalbos elementų, ar nebus“, – pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė Rimantas Šadžius.

Anot jo, greito atsakymo iš EK nesitikima: „Ten ilgai užtruks, bet šis projektas irgi netrumpas“.

Konkurencijos taryba mano, kad projektą pripažinimas valstybei svarbiu, pagal Europos Sąjungos teisę tai gali būti laikoma valstybės pagalba.

„Nutarimo projektas gali būti susijęs su valstybės pagalbos, atitinkančios sutarties dėl Europos Sąjungos (...) veikimo įtvirtintus kriterijus, teikimu“, – rašoma tarybos rašte.

Ji nurodė, kad EK valstybės pagalba buvo pripažinusi Vokietijos Erfurto daugiafunkcinės arenos projektą, kuris panašus į Vilniaus Sporto rūmų.

Pasak R.Šadžiaus, projektą pripažinus valstybei svarbiu, su juo susiję darbai vyks prioriteto tvarka.

„Jis turi tam tikrų privilegijų, sprendžiant svarbius teritorijų planavimo, statybų organizavimo klausimus, Vyriausybės nutarime bus numatyta atitinkama formuluotė, kaip visada, tai yra daroma, kad valstybės institucijose klausimai, susiję su šituo objektu, sprendžiami prioriteto tvarka – greičiau nei galbūt kai kurie kiti“, – teigė ministras.

Projektą įgyvendinti bus pavesta Turto bankui, kuris pradės derybas dėl rūmų įsigijimo iš bankrutuojančios Ūkio banko investicinei grupės, o Vyriausybės įstaigos turės priimti sprendimus per trumpiausią laiką.

Skaičiuojama, kad Sporto rūmų ekonominė-socialinė nauda per 15 metų sieks 110 mln. eurų, į Vilnių per šį laiką bus pritraukta 600 tūkst. užsienio turistų, kurie turėtų išleisti 183 mln. eurų, bei 2,2 mln. vietos turistų, kurie išleistų 60 mln. eurų.

Preliminari rūmų rekonstrukcijos projekto vertė, įskaitant pastato įsigijimą iš ŪBIG, siekia iki 19,7 mln. eurų. Įrengtą centrą 10 metų ketinama išnuomoti pasirinktam operatoriui.

Rūmų įsigijimui iš valstybės biudžeto būtų skirta 5 mln. eurų, jų rekonstrukcijai būtų panaudota apie 13 mln. eurų Europos Sąjungos paramos, o privatus investuotojas (operatorius) investuotų 4,8 mln. eurų. Bendra investicijų suma siektų 22,8 mln. eurų.

ŪBIG bankroto administratorius 14,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto rūmus su kiemo statiniais bei žemės sklypu tris kartus nesėkmingai bandė parduoti aukcione – pradinė jų kaina svyravo nuo 9 mln. iki 11,4 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.