A. Butkevičius: „Darbuotojams siūloma apsauga ne popierinė“

„Manau, kad socialiniam modeliui bus pritarta, nes tai vienintelė galimybė eiti į priekį. Net darbo santykių srityje, bet plečiant darbo rinką bei realiai apsaugant mūsų darbuotojus ir ta apsauga turi būti ne popierinė.“, – tai duodamas interviu LRT radijui apie prieštaringai vertinamą socialinį modelį sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius teigia, kad Darbo kodekso pataisos būtinos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius teigia, kad Darbo kodekso pataisos būtinos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 9, 2015, 9:25 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 3:18 PM

Premjero teigimu, pernai net 93 proc. atleistų žmonių negavo išeitinių kompensacijų, nors kai kuriems jų priklausė kompensacija net už šešis mėnesius. A.Butkevičius teigė, kad būtini pokyčiai, nes esant tokiai emigracijai, būtina ieškoti išeičių.

Apie profesinių sąjungų reiškiamą nepasitenkinimą premjeras sakė: „Dabartinis laikotarpis neleidžia įstatymo projekto svarstyti keliolika metų. Tikrai vyksta diskusijos ir susitikimai su profesinių sąjungų lyderiais. Daug kompromisų surasta“. Premjeras pridūrė, kad pavyko apsaugoti vaikus auginančių šeimų interesus ir mamoms darbo vieta bus saugoma trejus metus, o šeimos galės gauti ne tik darbo užmokestį, bet ir 40 proc. dydžio vaiko priežiūros atostogų išmokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.