Šiaulių universiteto studijų programa su Ukraina

Birželį Šiaulių universitete studijas baigs jungtinės tarptautinės Socialinio darbo studijų programos pirmosios laidos magistrantai. Sėkmingai studijas baigę studentai gaus dviejų valstybių – Lietuvos ir Ukrainos – universitetų diplomus: Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetas šią studijų programą vykdo kartu su Atviru tarptautiniu žmogiškosios raidos universitetu „Ukraina“.

Aptariamas projektas. Dešinėje – SGNSF dekanė prof. Ingrida Baranauskienė.
Aptariamas projektas. Dešinėje – SGNSF dekanė prof. Ingrida Baranauskienė.
Viešnagėje Ukrainoje. Doc. dr. Irena Kaffemanienė, prodekanė Lina Miliūnienė, Iryna Izmaylova, doc. dr. Algirdas Ališauskas, Vaiva Bukauskienė (iš kairės į dešinę).
Viešnagėje Ukrainoje. Doc. dr. Irena Kaffemanienė, prodekanė Lina Miliūnienė, Iryna Izmaylova, doc. dr. Algirdas Ališauskas, Vaiva Bukauskienė (iš kairės į dešinę).
Sutarties pasirašymo akimirka. SGNSF prodekanė Lina Miliūnienė, universiteto „Ukraina“ prezidentas prof. dr. Piotr Michailovič Talanchuk ir Šiaulių universiteto rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis (iš kairė į dešinę).
Sutarties pasirašymo akimirka. SGNSF prodekanė Lina Miliūnienė, universiteto „Ukraina“ prezidentas prof. dr. Piotr Michailovič Talanchuk ir Šiaulių universiteto rektorius prof. dr. Donatas Jurgaitis (iš kairė į dešinę).
Daugiau nuotraukų (3)

Laima Butkutė

2015-06-09 08:00, atnaujinta 2017-11-23 15:18

Studentai priimti po konkurso

Sparčiai didėjantis socialinių paslaugų tobulinimo poreikis įpareigoja universitetus bendradarbiauti su užsienio aukštosiomis mokyklomis, rengti aukštos kvalifikacijos socialinio darbo specialistus. Šia intencija Šiaulių universitete Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultete prieš porą metų buvo parengtos dvi naujos tarptautinės socialinio darbo krypties bakalauro ir magistrantūros studijų programos, kurios turėtų plėsti šios srities specialistų kompetencijas, atitinkančias Lietuvos ir užsienio šalių darbo rinkos reikalavimus.

Magistrantūros studijų programą Socialinis darbas Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir negalės studijų fakultetas vykdo kartu su Kijeve įsikūrusiu Atviru tarptautiniu žmogiškosios raidos universitetu „Ukraina“ (angl. Open International University of Human Development „Ukraine“). Studijos trunka pusantrų metų, jos vykdomos anglų ir rusų kalbomis.

Į pirmą kursą 2014 m. vasarį studentai buvo priimti po konkurso, nes norinčiųjų studijuoti buvo žymiai daugiau. Tad 35 įstojusieji, tarp kurių yra 27 lietuviai, 5 ukrainiečiai ir 3 latviai, šiemet jau baigs studijas.

Pirmiesiems šios studijų programos magistrantams birželio pabaigoje bus įteikti dviejų valstybių – Lietuvos ir Ukrainos – universitetų diplomai.

Fakultetas – tarp geriausiųjų

Sąlygos vykdyti tarptautines jungtines studijų programas Šiaulių universitete yra itin geros: fakultete veikia modernus nuotolinių studijų centras, įdiegta naujausia, šiuolaikines socialinio darbo technologijas atitinkanti įranga.

 “Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) tarptautiniai ekspertai 2015 m. tyrimo ataskaitoje ypač palankiai įvertino Socialinės gerovės ir negalės studijų fakulteto mokslininkų atliekamus, reikšmingus nacionaliniame ir tarptautiniame kontekste, specialiojo ugdymo srities mokslinius tyrimus, į kuriuos įtraukiami ir studentai bei jauni tyrėjai, taip pat infrastruktūrą, kompiuterinę ir kitą įrangą, kuri atitinka studijoms ir tyrimams būtinas sąlygas“, – įspūdžiais dalijosi savianalizės grupės vadovė doc. Irena Kaffemanienė.

Anot savianalizės grupės narės doc. dr. Ritos Melienės, tokių rezultatų pasiekiama visiems fakulteto mokslininkams ir dėstytojams daug ir kryptingai dirbant, aktyviai bendradarbiaujant su įvairių institucijų specialistais, Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkais. Todėl itin džiugina tarptautinių ekspertų išvadose pabrėžtas fakulteto privalumas, kad čia dirba labai motyvuoti specialiojo ugdymo srities mokslininkai ir doktorantai.

Studijų kokybės vertinimo centras II pakopos jungtinę studijų programą Socialinis darbas įvertino aukštais balais ir akreditavo maksimaliam 3 metų laikotarpiui. Kaip teigia Šiaulių universiteto rektorius prof. D. Jurgaitis, jungtinių programų rengimas ir vykdymas yra spartus Šiaulių universiteto šuolis tarptautinio pripažinimo link.

Akademikas prof. dr. Petro M. Talanchuk, pirmasis nepriklausomos Ukrainos švietimo ir mokslo ministras (1992-1994), šiuo metu vadovaujantis Atviram tarptautiniam žmogiškosios raidos universitetui „Ukraina“, pažymi, kad jungtinė studijų programa sulaukė didžiulio susidomėjimo, nes atsirado puiki galimybė šioje srityje dirbantiems žmonėms kelti savo kompetencijas, įgyti aukštesnį išsilavinimo lygį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.