L. Linkevičius įspėja apie pažeidžiamumą kibernetinėje erdvėje

Lietuvos užsienio reikalų

L. Linkevičius nedrįso teigti, kad turime gerą ir patikimą apsaugos nuo programišių sistemą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
L. Linkevičius nedrįso teigti, kad turime gerą ir patikimą apsaugos nuo programišių sistemą.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 11, 2015, 10:42 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:36 AM

L. Linkevičius nedrįso teigti, kad turime gerą ir patikimą apsaugos nuo programišių sistemą, tačiau, anot jo, tam skiriama vis daugiau resursų ir dėmesio.

„Ir ne tik mes – ir ES, ir NATO, ir visi mes suprantame, kad kibernetinės grėsmės egzistuoja mūsų akiratyje jau seniai ir mūsų dokumentuose apie grėsmių analizes, bet svarba vis auga ir pažeidžiamumas mūsų iš tikrųjų irgi didėja, kadangi tai elektronikos ir informacinių technologijų amžius.

Mes kartais labai didžiuojamės, kad viskas pas mus elektroniškai vyksta, t. y. gražu, bet kartu ir pažeidžiamumas didėja. Turime tikrai adekvačiai skirti dėmesio – tiek valstybė, tiek privatus sektorius“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė diplomatijos vadovas.

ELTA primena, kad trečiadienio vakarą buvo įsilaužta į Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo interneto puslapį, kuriame paskelbta, kad Lietuva rengiasi okupuoti Kaliningradą.

Tinklapyje atsirado pranešimas, kad Baltijos valstybėse ir Lenkijoje vykstančių pratybų „Kardo kirtis“ tikslas yra pasirengti Kaliningrado srities aneksijai.

Informacija buvo pašalinta, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Birželio 10 d. Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo interneto puslapyje buvo paskelbta melaginga informacija apie šiuo metu Lietuvoje vykstančias tarptautines pratybas. Melaginga informacija pašalinta, Nacionalinio kibernetinio saugumo centro analitikai pradėjo tyrimą dėl galimo įsilaužimo“, – rašoma ministerijos pranešime.

Pasak KAM, Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo internetiniam puslapiui serverį suteikia privati bendrovė, kuri prižiūri jo veikimą bei atsako už jo saugumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.