Prezidentę pažadino Ten Walls krytis

Lietuvos lytinių mažumų atstovai šiandien turėtų būti dėkingi elektroninės muzikos kūrėjui M.Adomaičiui, patyrusiam pasmerkimą dėl feisbuke parašytų homofobiškų minčių. Absurdas? Anaiptol.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 11, 2015, 8:38 AM, atnaujinta Nov 23, 2017, 5:49 AM

Ten Walls slapyvardžiu žinomas muzikas keistame ir padrikame tekste sugretino homoseksualumą ir pedofiliją. Įsižiebė tarptautinis skandalas, pasibaigęs tuo, kad Lietuvą garsinusiam muzikantui užsitrenkė didelių tarptautinių festivalių scenos.

Talentingas kūrėjas gavo kalną pašaipų, pasmerkimo ir pajuto tokią rimtą karjeros krizę, kokią 99 procentams Lietuvos muzikantų net sunku įsivaizduoti. Bet trečiadienį kovotojai už lytinių mažumų teises pripažino – iš Ten Walls kryčio ir jie netikėtai gavo naudos.

„Manau, kad šis incidentas yra naudingas mūsų valstybei. Mes vis labiau ir atviriau pradedame kalbėti apie savo uždarumą, netoleranciją kitokiems žmonėms, homofobiškumą. Manau, kad diskusijos sveikos ir jų reikia daugiau“, – trečiadienį prabilo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Šie jos žodžiai nudžiugino lytinių mažumų aktyvistus, ypač kai po M.Adomaičio skandalo ryškėja homofobiškos dalies visuomenės nuotaikos.

Tačiau tie patys aktyvistai nepraleido progos ir karčiai prisiminti prieš tris savaites kilusio skandalo dėl D.Grybauskaitės interviu Latvijos televizijai, kai ji nepasakė savo nuomonės apie vienos lyties asmenų partnerystę. Šalies vadovė tada tik mestelėjo, kad tai nėra labai aktuali problema Lietuvai.

Bet juk gėjų partnerystė ir homofobija – susijusios temos. Ar vakarykščiai prezidentės žodžiai reiškia, jog per tris savaites (stebuklas!) Lietuva jau pribrendo kalbėti apie skirtingos orientacijos žmonių lygias teises?

Taigi nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Į nepavydėtiną padėtį patekusi muzikanto karjera suteikė progą prabilti net D.Grybauskaitei, o populiariąją lyderę išgirdę teisuoliai gal irgi nustos spardyti gulintį kūrėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.