Būsimieji pedagogai ir menininkai raginami registruoti prašymus

Norintieji studijuoti menus,

Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2015, 8:38 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:44 PM

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) teigia, kad nors iki prašymų studijuoti teikimo pabaigos dar liko beveik mėnuo, ypač suskubti pildyti prašymus turėtų stojantieji į tas programas, kurioms reikia stojamojo egzamino arba motyvacijos vertinimo.

Pagrindinė stojamųjų egzaminų sesija į menų studijų programas bei motyvacijos vertinimas į pedagogines studijų programas prasideda birželio 19 dieną. Jei stojantysis pageidauja studijuoti šių studijų krypčių programose, jas į savo prašymą jis galės įterpti likus ne mažiau kaip 24 val. iki egzamino pradžios.

LAMA BPO informacinėje sistemoje, penktadienio duomenimis, jau yra užsiregistravę per 13 tūkst. stojančiųjų, iš jų beveik 9 tūkst. užpildė savo pagrindinio priėmimo prašymų pageidavimus.

Pagal jau užpildytų prašymų pageidavimus populiariausios studijų sritys yra socialiniai mokslai – 39 proc., biomedicinos mokslai – 26 proc., technologijos mokslai – 14 proc. visų pareikštų pageidavimų studijuoti universitetuose ir kolegijose. Kitos studijų sritys išsidėsto taip: menai (7 proc. iš visų pageidavimų universitetinėms ir koleginėms studijoms), humanitariniai (7 proc.) ir fiziniai mokslai (6 proc.).

Birželio 1 dieną prasidėjęs bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas tęsis iki liepos 18 dienos 15 valandos.

Bendrojo priėmimo prašymai teikiami ir koreguojami tik internetu LAMA BPO informacinėje sistemoje. Pagrindinio priėmimo pirmojo etapo metu stojantysis į prašymą gali įtraukti iki devynių pageidavimų, kuriuos galima papildyti ar išbraukti, keisti jų eiliškumą, pasirinkti studijų formą ir finansavimo pobūdį. Jei prašymas koreguojamas kelis kartus, galioja paskutinė koreguoto prašymo versija.

LAMA BPO informacinėje sistemoje stojantysis ras ir tikslinio finansavimo prašymo formą, kur galės nurodyti iki dviejų tikslinio finansavimo vietų pageidavimų. Kai kurios aukštosios mokyklos čia pateikia informaciją ir apie darbdavius, kurie taip pat rinksis sau būsimus darbuotojus iš prašymą užpildžiusių kandidatų.

Liepos 23 dieną iki 15 val. stojantysis galės gauti vieną kvietimą studijuoti universitete ar kolegijoje: valstybės finansuojamoje, valstybės nefinansuojamoje su studijų stipendija arba valstybės nefinansuojamoje vietoje.

Šiemet bendrąjį priėmimą sudarys pagrindinis (I ir II etapai) ir papildomas priėmimai. Pagrindinio priėmimo antrajame etape nebus galima įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio, bus galimybė tik koreguoti pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą. Tuo metu per papildomą priėmimą bus galima įtraukti naujus pageidavimus, taip pat jame galės dalyvauti ir tie, kurie nedalyvavo pagrindiniame priėmime.

Šiemet priėmime dalyvauja 43 aukštosios mokyklos. Preliminariai valstybė finansuos daugiau kaip 14 tūkst. pirmakursių studijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.