Dainininkės Birutės Petrikytės skolą turės sumokėti kiti

Dainininkei Birutei Petrikytei pavyko išsisukti nuo beveik 20 tūkstančių eurų skolos – ją verslininkei Elvyrai Bukauskienei turės grąžinti laidavimo sutartį pasirašiusi įmonė.

Atlikėjai B.Petrikytei skurdas negresia – jos skolą sugrąžins laiduotojai.<br>G.Šiupario nuotr.
Atlikėjai B.Petrikytei skurdas negresia – jos skolą sugrąžins laiduotojai.<br>G.Šiupario nuotr.
E.Bukauskienė skolininkės N.Petrikytės teisme neišvydo.<br>G.Pilaičio nuotr.
E.Bukauskienė skolininkės N.Petrikytės teisme neišvydo.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas“)

Jun 25, 2015, 10:18 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:35 PM

Klaipėdos apylinkės teisme, kuris išnagrinėjo klaipėdietės E.Bukauskienės civilinį ieškinį Baltijos bunkeriavimo agentūrai (BBA) dėl laidavimo prievolės už skolininką nevykdymo, paskolos gavėja B.Petrikytė nepasirodė.

Dainininkė šioje byloje dalyvavo kaip trečiasis asmuo.

Draugei pinigų negrąžino

B.Petrikytė buvusiai draugei E.Bukauskienei negrąžino skolos – 68 tūkstančių litų (apie 22 tūkst. eurų), kuriuos pasiskolino dviem mėnesiams.

Moteris su buvusia bičiule bandė kalbėtis ir gražiuoju, ir piktuoju, bet susitarti nepavyko. Po to jų keliai išsiskyrė.

Pernai B.Petrikytės muzikos klubas rengė koncertų turą „Fortūnos šypsena“, kurį E.Bukauskienė galėjo sužlugdyti – moteris antstoliams jau buvo pateikusi civilinį ieškinį dėl skolos išieškojimo.

„Kai iki koncertų liko trys dienos, E.Bukauskienei paskambinęs BBA vadovas Vladimiras Sergijenka pranešė, kad jo įmonė su B.Petrikyte dirba ranka rankon. Verslininkas prašė atšaukti dainininkės turto ir sąskaitų areštą.

V.Sergijenkos pakviesta į prekybos centro BIG kavinę E.Bukauskienė sužinojo, kad B.Petrikytė liko skolinga ir jam, o dabar yra proga atgauti pinigus – surengus tris koncertus didžiosiose Lietuvos arenose uždirbti apie 900 tūkst. litų.

Jeigu koncertai bus sužlugdyti, visi kreditoriai liks be pinigų.

Maldavo neskandinti

V.Sergijenka tuomet maldavo, kad E.Bukauskienė neskandintų savo buvusios draugės Birutės – esą jau tiek pinigų įdėta į koncertus, o jeigu sąskaitos bus įšaldytos, avanso negavusi rusų estrados žvaigždė Valerijus Leontjevas neatvyks į Lietuvą, ir viskas žlugs.

Įkalbėta V.Sergijenkos klaipėdietė sutiko pasirašyti laidavimo sutartį, pagal kurią BBA įsipareigojo iš pajamų, gautų už tris B.Petrikytės koncertus, grąžinti pinigus, kuriuos ji paskolino B.Petrikytei.

Arenos pilnos, o pinigų nėra

Jubiliejinis B.Petrikytės koncertų turas „Fortūnos šypsena“ pernai gegužę vyko Vilniaus „Siemens“, Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Švyturio“ arenose.

E.Bukauskienės viltys atgauti B.Petrikytei paskolintus pinigus neišsipildė. Po dešimties dienų grįžusi iš užsienio kelionės ji patikrino savo sąskaitą ir apstulbo – jokių pinigų nepervesta.

Prieš tai norėdama pati įsitikinti, kiek žmonių sutraukia B.Petrikytės koncertai, moteris dar spėjo nuvykti į Klaipėdos „Švyturio“ areną – ji buvo sausakimša.

„Fortūnos šypsenos“ koncertai Vilniaus ir Kauno arenose irgi sulaukė nemažo žiūrovų dėmesio.

„Kaune bilietai kainavo nuo 60 iki 200 litų. Kaip gyvena atlikėjai, kai arenos pilnos, o pinigų už parduotus bilietus neužtenka skoloms grąžinti?“ – pramogų verslo subtilybėmis stebėjosi E.Bukauskienė.

Šešėlis bilietų platintojams

B.Petrikytės partneriai, prieš koncertus garantavę, kad skola bus sugrąžinta iš gautų pajamų, vėliau E.Bukauskienei siūlė grąžinti tik dalį skolos.

Jai pranešta, kad kažin ko tikėtis neverta – BBA naujų koncertų neplanuoja.

Tada E.Bukauskienė kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą, prieš tai išsiaiškinusi visų bilietus į B.Petrikytės koncertus platinusių agentūrų pajamas. Nurodyta 130 tūkst. litų suma suglumino kreditorę.

Bendrovė „Nacionalinis bilietų platintojas“ B.Petrikytės muzikos klubui pervedė 51 400 litų.

Pagal bendros veiklos sutartį B.Petrikytės įmonė agentūrai BBA turėjo pervesti 300 tūkst. litų, o likusi suma turėjo atitekti jos įmonei.

B.Petrikytės koncertai metė šešėlį ne tik koncertų rengėjams ir bilietų platintojams.

Neaišku, kodėl minias žiūrovų į didžiausias šalies arenas sukvietusi atlikėja ir jos verslo partneriai liko tuščiomis kišenėmis – neįstengia atsiskaityti su kreditoriais.

E.Bukauskienės prašymu antstoliai pradėjo B.Petrikytės skolos išieškojimo procedūras – nuspręsta areštuoti jos įmonės už bilietus į koncertus surinktas lėšas, namą Giruliuose, kitokį turtą.

Skolą grąžins laiduotojai

BBA atstovai teisme įrodinėjo, kad agentūra nesugrąžino visos B.Petrikytės skolos negavusi planuotų pajamų.

Po koncertų laiduotojai galėjo pasiūlyti E.Bukauskienei vos daugiau kaip 30 tūkst. litų.

O kur dingo kiti pinigai už bilietus į B.Petrikytės koncertus, ar jų išvis buvo, BBA atstovai esą nežino ir nesirengia aiškintis – projektas „Fortūnos šypsena“ jiems esą nebuvo finansiškai sėkmingas.

Prieš turą E.Bukauskienei akis dūmęs V.Sergijenka teisme įrodinėjo, kad jo pasirašyta B.Petrikytės skolos laidavimo sutartis yra niekinė, nesukuria jokių prievolių, nes jam esą nebuvo išduotas įgaliojimas, bet teismas tokiais BBA valdybos pirmininko išvedžiojimais nepatikėjo.

Agentūrai priteista už B.Petrikytę grąžinti E.Bukauskienei 19 935 eurų skolą. Dainininkės verslo partneriai dar turės sumokėti ir 5 proc. palūkanas, priskaičiuotas nuo bylos pradžios.

E.Bukauskienės advokatas Kazimieras Vainoras stebėjosi, kodėl B.Petrikytės ir jos verslo partnerių santykiai nesudomino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos.

Ši byla galėjo pakrypti kitaip, jei B.Petrikytė nebūtų atmetusi E.Bukauskienės siūlytos taikos sutarties.

Sutikusi taikytis dainininkė vėliau persigalvojo – tegul bylinėjasi paskolos laiduotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.