Moksleiviai išbandys bepiločius orlaivius ir elektromobilius

Beveik pusšimtis gabių Lietuvos moksleivių kita savaitę susitiks su šalies mokslininkais ir dėstytojais aptarti atsinaujinančios energetikos idėjų ir mokslo naujovių renginyje „Ateities mokslininkai“.

Gamtos apsuptyje įsikurs tikra mokslo ir pramogų laboratorija, kur žiniomis dalinsis žymūs Lietuvos tyrėjai ir išradėjai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Gamtos apsuptyje įsikurs tikra mokslo ir pramogų laboratorija, kur žiniomis dalinsis žymūs Lietuvos tyrėjai ir išradėjai.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2015, 4:03 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 6:13 AM

Trakų rajone vyksiančio renginių ciklo metu daugiausia dėmesio bus skirta keturiems pagrindiniams atsinaujinančios energijos šaltiniams – saulei, vėjui, vandeniui ir geoterminei energijai. Jau tryliktą vasarą renginių ciklą gabiausiems Lietuvos regionų moksleiviams organizuoja energiją iš atsinaujinančių išteklių gaminanti bendrovė „Renerga“, suburdama geriausius mokslo rezultatus pasiekusį jaunimą iš Kretingos, Jonavos ir Anykščių rajonų.

Pagrindinis stovyklos „Ateities mokslininkai“ tikslas – skatinti mokinius domėtis žaliąja energetika, gamtosauga, tvaria ir atsakinga pramonės plėtra.

„Bendrovė laikosi nuostatos, kad nepakanka patiems tausoti gamtą – būtina įtraukti į aplinkosauginę veiklą vietos bendruomenę ir ypatingai aktyvų bei sumanų jaunimą. Tikime, kad jauni žmonės visada ieško naujovių, alternatyvų ir yra energingi, todėl atsinaujinančių energijos šaltinių plėtros klausimai turi būti diskutuojami kartu su jais“, – teigia „Renerga“ direktorius Linas Sabaliauskas.

Jaunųjų protų lauks nemažai iššūkių, kuriems įveikti prireiks labai gerų fizikos ir chemijos žinių. Gamtos apsuptyje įsikurs tikra mokslo ir pramogų laboratorija, kur žiniomis dalinsis žymūs Lietuvos tyrėjai ir išradėjai.

Apie Saulės ir vėjo energiją bei jos ateitį būsimiems inovatoriams papasakos, Lietuvos energetikos instituto Atsinaujinančių išteklių ir efektyvios energetikos laboratorijos vadovas Mantas Marčiukaitis. Geoterminės energijos paslaptis atskleis vyriausiasis Gamtos tyrimų centro mokslo darbuotojas habil. dr. Saulius Šliaupa.

Moksleivių lauks ir pažintis su pirmojo lietuviško palydovo skrydžio užkulisiais bei Lietuvos ateitimi kosmose, apie kurią pasakos Laurynas Mačiulis, Lituanika SAT-1 technikos vadovas bei projekto iniciatorius ir VU doktorantas Simonas Kareiva.

Viena laukiamiausių renginio ciklo dalių – nuotaikinga chemijos bandymų laboratorija ir eksperimentai paskaitoje „Chemija linksmai“, kurią ves patyrę Vilniaus universiteto, Chemijos fakulteto mokslininkai ir dėstytojai docentai.

Programoje jaunųjų talentų taip pat lauks pažintis su bepiločiais orlaiviais ir elektromobiliais, įvairios kūrybinės užduotys, o renginių ciklo pabaigoje būsimieji mokslininkai pristatys savo pačių idėjas ir atradimus.

Atsinaujinančių energijos šaltinių plėtra šiuo metu sparčiai tobulėja ir populiarėja visame pasaulyje. Ši alternatyvios energijos rūšis didina tikslingą energijos naudojimą ir yra puikus pakaitalas senkančiam iškastiniam kurui. UAB „Renerga“, priklausanti koncernui „Achemos grupė“, jau nuo 2003 metų populiarina alternatyviąją energetiką rengdama švietėjiškas veiklas moksleiviams.

Šiemet „Ateities mokslininkų“ renginiuose dalyvaus 40 atranką laimėjusių moksleivių, kuriems svarbu tausoti ir puoselėti savo kraštą bei rūpintis gamta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.