Kultūros viceministru siūlomas buvęs Švenčionių meras V.Vigelis

Valdančiajai koalicijai

Kultūros viceministru siūlomas buvęs Švenčionių meras V.Vigelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kultūros viceministru siūlomas buvęs Švenčionių meras V.Vigelis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:43 AM

Toks sprendimas priimtas šeštadienį Telšių rajone, Varniuose, vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje, BNS patvirtino Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Darbo partijos išplatintame pranešime teigiama, kad V.Vigelio kandidatūrą pasiūlė partijos Švietimo, mokslo, kultūros ir sporto komitetas, ji buvo suderinta su kultūros ministru Šarūnu Biručiu.

„Tiek V.Vigelio išsilavinimas, tiek darbo patirtis leidžia jam eiti šias pareigas ir efektyviai tęsti pradėtus darbus. Tai ypač svarbu, nes dirbti šiame poste jam liko mažiau nei pusantrų metų, o per šį laiką reikia dar nemažai padaryti“, – pranešime sakė V.Mazuronis.

Ketvirtadienį A.Lobačevskytė davė priesaiką kaip lygių galimybių kontrolierė ir Kultūros ministerijoje nebedirba.

Kultūros viceministrų pareigas dar eina Romas Jarockis ir Patricija Poderytė.

V.Vigelis pernai liepą buvo vienas iš šešių Darbo partijos kandidatų į žemės ūkio ministrus. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) 2013-ųjų liepą buvo nusprendusi, kad V.Vigelis ir Švenčionių rajono savivaldybės skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius supainiojo interesus kasmetinių atostogų metu vykdami į tarptautinę aplinkos apsaugos parodą „Pollutec Horizons 2011“ Paryžiuje, kai jų kelionės išlaidas apmokėjo Švenčionių rajono savivaldybės valdoma bendrovė „Švenčionių švara“.

2011 metų lapkritį V.Vigelis, J.Urbanavičius ir savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas skrido į Paryžių, tačiau buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs. Jie neva priekabiavo prie orlaivio stiuardesės ir buvo nubausti administracine nuobauda. Kalbas, kad jie galėjo būti neblaivūs ir dėl to išlaipinti iš lėktuvo, V.Vigelis neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.