Mokytis lietuvių kalbos šiemet atvyks 93 užsieniečiai

Nuo pirmadienio iki rugpjūčio

Lietuva nuo 1996-ųjų suteikia galimybę užsienio šalių piliečiams pramokti lietuvių kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuva nuo 1996-ųjų suteikia galimybę užsienio šalių piliečiams pramokti lietuvių kalbos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-06-29 16:40, atnaujinta 2017-10-28 19:56

Jie atvyks iš Kinijos, Vokietijos, Turkijos, Slovakijos, Italijos, Austrijos, Gruzijos, Suomijos, Ukrainos, Rusijos, kitų šalių. Stažuotis taip pat atvyksta ir 17 dėstytojų bei tyrėjų, pirmadienį pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Skirtingu laiku keturias savaites lietuvių kalbos užsieniečiai mokysis Vytauto Didžiojo universitete, Vilniaus universitete, Lietuvos edukologijos universitete, Klaipėdos universitete ir LCC tarptautiniame universitete. Lietuvių kalbos įgūdžius taip pat tobulinsis atskira grupė – užsienio lietuvių (išeivių) kilmės jaunuoliai.

Didesnę dienos dalį studentai mokysis lietuvių kalbos, taip pat jiems bus skaitomos istorijos, Lietuvos kultūros paskaitos, jie lankysis muziejuose, keliaus po žymias Lietuvos vietas, bendraus su lietuvių studentais. Kaip numatyta Valstybinių stipendijų programoje, iš valstybės biudžeto vasaros kursų dalyviams skiriama valstybinė stipendija – po 570 eurų per mėnesį ir po 950 eurų dėstytojams bei mokslininkams, taip pat padengiamas kursų mokestis.

Užsienio šalių studentai ir dėstytojai, norintys Lietuvoje mokytis lietuvių kalbos, gali teikti paraiškas Švietimo mainų ir paramos fondui. Paraiškose prašoma nurodyti motyvaciją, kodėl jie nori mokytis lietuvių kalbos, kokią tai turės įtaką jų tolesnei karjerai, studijoms ir pan.

Atranką vykdo Tarptautinių studijų komisija, atrinkti kandidatai tvirtinami švietimo ir mokslo ministro įsakymu. Šiemet iš viso lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursams fondas gavo 135 paraiškas. Paraiškas vasaros lietuvių kalbos studijoms šiemet iš viso galėjo teikti asmenys iš 43 pasaulio šalių.

Lietuva nuo 1996-ųjų suteikia galimybę užsienio šalių piliečiams pramokti lietuvių kalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?