R. Šimašiaus žmona pinigų darbinėms kelionėms ieškojo „Facebook“

„Mamyte, tai tu važiuosi į Angliją dirbti ir tau pačiai reikės už tai susimokėti?“ – paklausė devynių metų sūnus. Kažkaip net nepatogiai pasijutau... Kaip dažnai būna – vaikai kaip pirštu į akį...  Kalba eina apie tai, kad, praėjusi griežtą atranką, esu kviečiama skaityti du pranešimus Kembridžo ir Oksfordo universitetuose savo vasaros atostogų metu kaip savo reprezentacinę įstaigą nurodžiusi Vilniaus universitetą. O šiandien paaiškėjo, kad jei ir galėtų universitetas kiek pagelbėti, tai tikrai ne tiek, jog nereiktų finansavimo šaltinių ieškoti pačiai“, – savo problema socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus žmona Agnė Matulaitė.

R. Šimašius su žmona A. Matulaite.<br>T.Bauro nuotr.
R. Šimašius su žmona A. Matulaite.<br>T.Bauro nuotr.
R. Šimašius su žmona A. Matulaite.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Šimašius su žmona A. Matulaite.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 30, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 4:44 PM

Moteris žinutėje savo draugams teigė, kad jei nedėstytų tame pačiame universitete, o užsiimtų tik privačia veikla, būtų užsidirbusi pakankamai finansų kompensuoti šias darbines keliones.

„Tačiau, kol kas – gal kam Jūsų asmeniškai būtų svarbu, kad skleistųsi Lietuvos geras vardas mokslo pasaulyje? Gal kam nors rūpėtų, kad grįžusi į Lietuvą pasidalinčiau savo įgyta patirtimi su Jumis, Jūsų įstaiga? Konferencijos labai labai įdomios. Gal kam nors norėtųsi, kad būtent Jūsų pavardė ar įstaiga būtų paminėta šiame moksliniame tarptautiniame kontekste? Jei taip – brūkštelkit man ir gal turėsiu kokį tai paaiškinimą savo sūnui...“ – laišką baigė A. Matulaitė.

Bičiuliai suskubo padėti

Toks pranešimas interneto erdvėje sulaukė daug įvairių komentarų, bet atsirado ir tokių, kurie iš karto siūlė moteriai skelbti savo sąskaitos numerį

„Visus, kas mano kelionėms į šiuos universitetus paaukos kažkiek savo pinigų, pažadu: a) Jūsų pavardės bus rėmėjų skaidrėje, kurią kiek įmanoma ilgiau – per visą diskusiją ir klausimus paliksiu kaboti auditorijoje  b) jūsų nurodytu elektroniniu paštu atsiųsiu pagal pageidavimą – pranešimo santraukas (dabar) arba parengtą straipsnį vieno iš jų pagrindu (kiek vėliau)“, – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė moteris.

Po kurio laiko A. Matulaitė džiaugėsi, kad vis tik atsirado žmonių, kurie jos problemoms neliko abejingi ir pagelbėjo: „Tad į konferencijas dabar jau tikrai privalau vykti  ir... Jums apie tai papasakoti. O savo sūnui perduosiu ką tik išmoktą pamoką – „Turi problemų, neverk vienas, netylėk – kalbėk“.

Akademiniai pasiekimai – įspūdingi

A. Matulaitė mokslo pasaulyje labiausiai išgarsėjo nėščių moterų kūniškumo psichologijos tyrimais. Būtent į šią temą ji gilinosi disertacijos rašymo tikslais. Vilniaus universitete ji yra baigusi klinikinės psichologijos studijas, o Londone krimto psichoterapijos mokslus.

Per savo mokslininkės karjerą jai teko dėstyti Londono (UCL), Paryžiaus, Kembridžo ir Oksfordo universitetuose. O šiuo metu ji dėsto Vilniaus universitete Filosofijos fakultete ir yra Londono Birkbeko universiteto tyrimų garbės narė. Taip pat ji nuolat veda privačius seminarus ir užsiima privačia psichoterapeutės praktika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.