Kapinės Vilniuje per pačius karščius liko be vandens

Sausra ir karštis šį savaitgalį gėles Bernardinų kapinėse pavertė šienu. Mat valdininkai taip ir nesugalvojo būdo, kaip šias kapines aprūpinti vandeniu. Net prie kaimo kapinaičių būna iškastas šulinys arba vasarą pastatyta vandens cisterna, tačiau turistų lankomose vienose gražiausių Vilniaus Bernardinų kapinėse net to nėra.

Nuo kapinių parduotuvė palyginti toli, todėl senyvo amžiaus žmonėms nelabai patogu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo kapinių parduotuvė palyginti toli, todėl senyvo amžiaus žmonėms nelabai patogu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bent kelias savaites palaistyti gėlių Bernardinų kapinėse galimybių nebus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bent kelias savaites palaistyti gėlių Bernardinų kapinėse galimybių nebus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vienintele vandens kolonėle naudojasi tik gyventojai, kuriems išdalyti raktai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vienintele vandens kolonėle naudojasi tik gyventojai, kuriems išdalyti raktai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Jul 7, 2015, 9:50 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 3:19 PM

Anksčiau artimųjų kapų atėję aplankyti vilniečiai vandens pasisemdavo iš vienintelės kolonėlės prie kapinių, tačiau šią savaitę ją rado užrakintą. Mat komunalininkai įrengė naują kolonėlę, išdalijo vietos gyventojams specialias rankenas, kad tik jie galėtų semti vandenį.

„Kolonėle, esančia šalia Bernardinų kapinių, visada naudojosi ir tie, kuriems tenka rūpintis kapavietėmis. Deja, dabar negalime“, – dūsavo vilnietė Birutė.

Nepavykus pasisemti vandens, ji su giminaičiais ėjo į parduotuvę pirkti geriamojo vandens.  Nuo kapinių parduotuvė palyginti toli, todėl senyvo amžiaus žmonėms nelabai patogu.

Birutė kreipėsi į anksčiau kapines prižiūrėjusios įmonės „Aketonas“ atstovę. Ši skėsčiojo rankomis – skambino į savivaldybę, bet nieko padaryti neįmanoma.

Birutė informavo ir savivaldybės Teritorijų tvarkymo poskyrio specialistę Romutę Žernienę. Ji irgi tvirtino, kad nėra galimybių kapines aprūpinti vandeniu.

„Puikus valdiškas atsakymas. Pabandėme savivaldybės atstovei padėti vardydami sprendimo būdus: leisti prisijungti prie vandens vartotojų kolonėlės, atvežti nuolat pildomą statinę, bet jie savivaldybės nesudomino“, – apgailestavo Birutė.

Birutės žodžiais, jai R.Žernienė sakiusi, kad vandens tiekimo į Bernardinų kapines problema savivaldybei žinoma ir ji bando rasti sprendimą.

Jos nuomone, leisti naudotis gyventojų kolonėle nėra išeitis – jie moka už vandenį. Negana to, birželio 29-ąją baigė galioti sutartis su kapines administruojančia įmone „Irdaiva“. Tad kapinėse išvis nebėra prižiūrėtojo.

Naujas konkursas įvyko, bet sutartis su laimėtoju nepasirašyta. Procedūros užtruks iki liepos vidurio.  Kai bus pasirašyta sutartis, valdžia įpareigos administruojančią įmonę aprūpinti Bernardinų kapines vandeniu.

Tad bent kelias savaites palaistyti gėlių Bernardinų kapinėse galimybių nebus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.