Slapukavo tik patys pamaldžiausi

Negrįžtamai praėjo laikai, kai naujų mokslo metų pradžios proga politikui įsibrauti į mokyklą ir reklamuotis buvo smerktina ir net įvairiais dokumentais draudžiama.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Sep 3, 2015, 8:36 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:58 PM

Dabar ne tik provincijos, bet ir didžiųjų miestų įvairiausio rango mokyklose per Rugsėjo 1-osios iškilmes Seimo nariai ir ministrai tapo svarbesnėmis figūromis už mokytojus ar tėvus – rėžė kalbas, dalijo gėles, skambino varpeliais kaip tikri šeimininkai.

Vienmandatėse apygardose į Seimą išrinktieji, aišku, lankėsi savo tėvonijose.

Taip, pavyzdžiui, pasielgė premjeras A.Butkevičius, suteikęs svorio mokslo metų pradžiai Vilkaviškyje.

Nenustebino ir šalies vadovė D.Grybauskaitė – ji sveikino Generolo Jono Žemaičio karo akademijos kariūnus. Juk karingoji šalies vadovė pastaruoju metu, regis, net sapnuose regi su Rusija kovojančius ryžtingus karius, priešą naikinančius jų mirtinus ginklus ar bent manevrus.

Dauguma politikų Rugsėjo 1-ąja manipuliavo visiškai atvirai, o viena politinė jėga, kuri tai darė didžiausiu mastu, kažkodėl slapukavo.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) ir jos dvasiškasis tėvas V.Tomaševskis tiesiog žegnojosi prisiekinėdami, kad neturi nieko bendra su lenkiškų ir rusiškų mokyklų streiku ir masinėmis pamaldomis prie sostinės Aušros vartų.

Kitaip kaip Kalėdų stebuklu rudens pradžioje to nepavadinsi: mišiose dalyvavo minios mokinių, organizuotai suvežtų iš įvairių LLRA valdomų rajonų, streikuotojų reikalavimai nežudyti lenkiškojo švietimo tiksliai priderinti prie LLRA politinės darbotvarkės, išskaičiavimų ir retorikos, o pati sumaišties kėlėjų partija su tuo neturi nieko bendra! Esą visa tai daro patys lietuvių engiami mokiniai ir jų tėvai.

Taigi LLRA veikėjų kuklumas – neišpasakytas. Gal tikimasi, kad jis pravers ir kitąmet per Seimo rinkimus? O gal apsimetėliai vis dėlto nusimes šią kaukę?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.