Premjeras pasijuto pažemintas

Premjeras Algirdas Butkevičius

Premjeras neatmeta galimybės kreiptis į teismą dėl jo reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras neatmeta galimybės kreiptis į teismą dėl jo reputacijos menkinimo viešojoje erdvėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-09-14 12:52, atnaujinta 2017-10-15 22:35

Anot premjero, pirmadienio rytą pasirodžiusi žiniasklaidoje publikacija apie jo žento ryšius yra purvinos rinkiminės kampanijos dalis: „Tik taip galiu vertinti straipsnį, kuriame kaip įrankis politinei kovai pasitelkiami mano šeimos nariai. Jau pačiame pavadinime žeminama mano dukters vyro Evaldo Vaitasiaus ir, žinoma, mano reputacija, nes tai, kas įvardyta straipsnyje, tai kaip siejama su mano šeima – yra netiesa ir šmeižtas“.

Pasak Vyriausybės vadovo, straipsnyje metami „įtarimai nešvariais žaidimais“, neturėtų būti siejami su premjero dukters vyru E. Vaitasiumi, nes Konkurencijos tarybos pradėtas tyrimas dėl kartelio įmonei „Ministerium“ apima įmonės veiklą 2013 m., kai E. Vaitasius su įmone neturėjo nieko bendro. Dalį akcijų jis nusipirko tik šių metų pavasarį – 2015 m. balandį.

„Esu principingas ir branginu man parodytą žmonių pasitikėjimą, ir jokiu būdu negalėčiau pavesti savo politinių bendražygių, tad niekaip neįtakoju jokio savo šeimos nario veiklos. Akivaizdu, kad rinkiminė kampanija prasideda labai anksti – naudotis mano šeimos nariais kaip įrankiu politinėje kovoje yra labai žema“, – teigia A.Butkevičius.

Straipsnyje taip pat užsimenama apie Vyriausybės vadovo susitikimą su Konkurencijos tarybos pirmininku.

„Visuomenė turi teisę žinoti, kad susitikimai su visų institucijų atstovais darbine tvarka yra normali praktika. Tą susitikimą inicijavo pats Konkurencijos tarybos vadovas Šarūnas Keserauskas.

Susitikime dalyvavo ir Vyriausybės kancleris, ir mano patarėjas. Su jais ir Konkurencijos tarybos vadovu vyko pokalbis tik darbo klausimais dėl Lietuvos jūrų laivininkystės ir Konkurencijos įstatymo. Jokių kitokių klausimų nenagrinėjome, todėl šį susitikimą sieti su Konkurencijos tarybos pradėtu tyrimu įmonei „Ministerium“ yra nekorektiška ir neteisinga“, – sako ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.