Europos bijantis Biržų meras prašosi išprievartaujamas

„Europos Sąjunga (ES) yra ne kas kita, o tamsiosios jėgos, kurios nori įnešti į mūsų protus chaosą ir suirutę, o į Bendriją įstojusias nares siekiama transformuoti sau naudinga linkme. Lietuviai padarė didelę priverstinę klaidą įstodami į ją.“

Daugiau nuotraukų (1)

Bronius Matelis

Sep 15, 2015, 11:55 AM, atnaujinta Oct 15, 2017, 7:07 PM

Tikriausiai sakysite, kad tai ištrauka iš Kremliaus propagandos tekstų, pastaruoju metu vis dažniau puolančių Lietuvą dėl jos tvirtos provakarietiškos pozicijos.

Suklydote. Tai pastaruoju metu vėl apie save priminusio buvusio Seimo nario, dabar Biržų mero V.Valkiūno žodžiai, pasakyti prieš keletą metų vienoje viešoje euroskeptikų diskusijoje, kurią pats V.Valkiūnas ir organizavo. Joje buvo kalbama ir apie tai, kad ES yra fašistinės Vokietijos propagandos ministro J.Goebbelso ir sovietų monstro J.Stalino tradicijas tęsiantis politinis darinys.

Tai itin drastiškas teiginys, nes pirmasis J.Goebbelso uždavinys buvo kuo daugiau žydų nuvaryti į dujų kameras. Ar kas nors panašaus gresia ir dabar?

To būčiau ir neprisiminęs, tačiau neseniai Biržų meras žengė dar vieną žingsnį – liepė nukabinti ant savivaldybės pastato kabančią ES vėliavą ir pareiškė, kad pabėgėlius į savo rajoną priims tik išprievartautas. Lyginant ankstesnes V.Valkiūno kalbas ir konkrečius darbus šiandien darosi akivaizdu, kad jis siekia vieno tikslo – paniekinti ES.

Dar nuo caro bedančio laikų žinoma: jeigu nori pažeminti priešą, nukabink nuo tvirtovės jo vėliavą ir kojas į ją nusivalyk. Iš esmės toji vėliava nieko lyg ir neturėtų reikšti, kažkoks gražiai ar ne taip gražiai pasiūtas ir išgražintas medžiagos gabalas, tačiau taip jau istoriškai susiklostė, kad jeigu netenki savo valstybės simbolių, nebeturi ir valstybės. Jeigu kas nors tą simbolį paniekino, įžeidė ir visą šalį.

Tai, kad Lietuvos savivaldybės, patys gyventojai ar organizacijos įvairiomis progomis ar nuolat greta trispalvės iškelia ir ES vėliavą, gali liudyti tik tai, kad mūsų tauta labiau vertina buvimą ES nei Sovietų Sąjungoje, kurioje buvome fiziškai ir dvasiškai naikinami, tremiami mirčiai į šaltuosius kraštus ir pjudomi vieni su kitais, o žemės ūkis ir ekonomika buvo sugriauti.

Atrodytų, kad šiuo atveju atskirti priešą nuo draugo nėra sunku, nesunkiai tai padarytų ir senas ožys, tačiau Biržų merui milijonieriui V.Valkiūnui toji užduotis yra ryškiai per sunki. Tikriausiai todėl jis ir gąsdina chaosu ir net diktatūra ES, todėl ir liepė nukabinti ES vėliavą nuo savivaldybės pastato.

Įstojusi į ES Lietuva kiekvienais metais valstybės iždą papildo iki 3 milijardų eurų europiniais pinigais. Už tas lėšas renovuojamos mokyklos, vaikų darželiai, sutvarkomi apleisti dvarai, tiesiami keliai, iki europinio lygio keliamos medicinos paslaugos, net finansuojamas naujų darbo vietų kūrimas ir dar daug kitų mūsų šaliai naudingų dalykų.

Sutikite, kad tai kur kas geresnis požiūris į mus, nei buvome įpratę matyti sovietiniais laikais.

Biržų rajonas irgi jau panaudojo milijonus eurų iš ES fondų, o blogai ar gerai panaudojo, ar buvo daug korupcijos, priklauso ir nuo pačios savivaldybės gebėjimų ūkiškai tvarkytis. Šiuo metu rengiami projektai, pagal kuriuos didžiulių lėšų gaus konkrečiai savivaldybės. Vėl galės tvarkyti apleistus parkus, plėsti poilsio zonas.

Mažai kam žinomą Respublikonų partiją įkūręs V.Valkiūnas nutarė savotiškai atsidėkoti ir liepė ES vėliavą nutrenkti tikriausiai į kokią nors palėpę. Įdomu tai, kad į ES nuosekliai vedę konservatoriai štai tokiai mero minčiai tikriausiai pritarė, nes vicemerė konservatorė I.Varzienė nė necyptelėjo. Atsisakė I.Varzienė komentuoti ir mero pareiškimą apie tai, kad pabėgėlius jis priims tik išprievartautas.

Asmeniškai pažįstu iš Ukrainos atvykusią moterį, kuri mūsų krašte įkūrė puikų pakelės restoraną, o gruzinai Panevėžyje valdo gruzinišką barą, keli sirai Vilniuje kepa nuostabius kebabus, armėnas netoli Kėdainių nebrangiai maitina puikiais šašlykais ir čeburekais. Ir ar tai yra blogai?

Ne patys pabėgėliai yra didžiausia problema, o tai, kad ES nebuvo tinkamai pasirengusi tokiam jų antplūdžiui ir dar iki šiol delsia imtis griežtos jų registravimo tvarkos. Manoma, kad apie 40 proc. pabėgėlių yra ekonominiai pabėgėliai iš Serbijos ir kitų ES nepriklausančių šalių, kur karo nėra. Jie tik pasinaudojo proga, sunaikino asmens dokumentus ir prisijungė prie karo pabėgėlių minios. Todėl reikės nemažai laiko atskirti, kas yra kas.

Yra manančių, kad kitos kultūros ir religijos žmogus sunkiau integruosis į mūsų visuomenę. Sutinku.

Tačiau aš žinau tūkstančius lietuvių, kurie skęsta alkoholyje, išbarsto savo vaikus po globos namus arba pasmerkia juos sunkiam gyvenimui, nes nesivargina nuvesti į mokyklą, neskiria dėmesio jų lavinimui ir taip atveria savo atžalai visus kelius į kalėjimą. Toks girtuoklis smigęs gali nugriūti bažnyčioje prieš altorių ir niekas tikriausiai tai nevadins religijos išniekinimu, o štai musulmonas jau savaime yra blogis.

O kiek yra Lietuvoje tokių, kurie tiesiog nenori dirbti ir įvairiai meluodami gyvena tik iš valstybės pašalpų?

Gal pasakysite, kad štai tokie „zombiai“ labai tinkamai integravosi į mūsų visuomenę ir laikosi mūsų religinių ar kultūrinių papročių, juos supranta ir visokeriopai puoselėja? Tie mūsų girtuokliai net lietuvių kalbos dorai nemoka, nes kas antras žodis – rusiškas keiksmažodis.

Ar V.Valkiūnas padarė ką nors, kad nors tuos lietuvaičius kaip nors integruotų į mūsų visuomenę?

Nukabinti ES vėliavą sugebėtų kiekvienas ožys, tereikia vienos rankos ir kopėčių, o tu pabandyk imtis rimtų darbų, kuriems vien tik kopėčių neužtenka. O gal ir tų apsileidėlių integracijos meras imsis tik išprievartautas?

Tada reikia prievartauti, jeigu kitokios kalbos Biržų meras V.Valkiūnas nesupranta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją