KTU studentams įkūrė specialią auditoriją

Bendrovė „Kauno dujotiekio statyba“ Kauno technologijos universitete Statybos ir architektūros fakultete įkūrė naują, specialiai studentų grupiniam ir savarankiškam darbui parengtą laisvos prieigos auditoriją.

Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 22, 2015, 1:32 PM, atnaujinta Oct 14, 2017, 12:34 PM

Pasak bendrovės atstovų, taip „Kauno dujotiekio statyba“ siekia stiprinti studentų suvokimą apie energetikos rinką. Juk valstybė šiuo metu įgyvendina strateginius energetikos projektus: dujotiekių jungtį su Lenkija, magistralinį dujotiekį Klaipėda–Kuršėnai, „NordBalt“ ir „LitPol Link“ elektros jungtis, SGD terminalą ir kitus.

„Šiandieną gyvenimas pasikeitė taip, kad mums, universiteto žmonėms – profesoriams, dėstytojams, rektoriams – reikia eiti mokytis į įmones“, – teigė KTU rektorius profesorius Petras Baršauskas, dalyvavęs auditorijos atidaryme.

„Stipriname ilgalaikį bendradarbiavimą su KTU ir investuojame į būsimus energetikos ir infrastruktūros rinkos specialistus. Prieš metus su universitetu pasirašėme bendradarbiavimo sutartį, išsirinkome būsimą ekspertą, kuriam finansuojame mokslus, ir įrengėme auditoriją. Siekiame, kad studentai įgytų aukšto lygio kvalifikaciją, gautų tinkamą šios srities supratimą ir gebėtų įgyvendinti strategiškai sudėtingus projektus“, – sakė auditoriją įrengusios įmonės „Kauno dujotiekio statyba“ vadovas Petras Sabalys.

Anot KTU rektoriaus, tiek universitetui, tiek įmonėms vieniems iš kitų reikia trijų dalykų.

„Pirmiausia – stiprių, jaunų žmonių, galinčių atlikti praktiką, mums – praktikų dėstytojų, o trečias dalykas, kuris itin svarbus – suspėti kartu su laikmečiu ir atitinkamai taikyti studijų programas. Todėl Studijų programų komitetuose mums reikia verslo pagalbos, kad verslas pasakytų, kokių specialistų reikia šiandieninėje darbo rinkoje“, – sakė P. Baršauskas.

Tikslinis finansavimas – galimybės mokytis versle

Kauno bendrovės, sukūrusios ir tikslinio finansavimo studijas studentams, personalo vadovė Aušra Martinkevičienė teigia, kad taip investuojama į ateities profesionalų parengimą.

„Svarbu, kad pagal tikslinį finansavimą studijuojantį studentą jau galime nukreipti tinkama linkme, siūlyti jam dalyvauti mainų programose tuose užsienio universitetuose, kurių studijų programos aktualiausios mūsų darbo specifikai, padėti studentui susirasti stažuotės vietą, pagelbėti nuspredžiant, kurie laisvai pasirenkami moduliai jam būtų naudingiausi“, – sakė A. Martinkevičienė.

Tikslinį finansavimą pasirinkęs KTU Pastatų inžinerinių sistemų pirmo kurso studentas Andrius Aleknavičius pripažino, kad vienas iš prioritetų renkantis ne visiškai valstybės finansuojamą vietą, o tikslinį finansavimą – užtikrinta darbo vieta po studijų.

„Manau, kad ši vieta man suteiks daugiau motyvacijos mokytis. O ir garantuota trijų metų darbo patirtis pagal savo specialybę tokioje rimtoje įmonėje nepasitaiko visiems kasdien. Jau nuo 10 klasės žinojau, kad noriu studijuoti būtent KTU Pastatų inžinerines sistemas ir šioje srityje noriu būti ekspertas“, – teigė studentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda