Laikas steigti Magijos ministeriją

Tamsūs laikai užslinko. Nostradamo ir Vangos pranašystės pildosi viena po kitos, netikėlių ordos plūsta į Vakarus, o ant Europos taikosi nukristi pusė Mėnulio.

Daugiau nuotraukų (1)

Liudas Dapkus

Sep 24, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 14, 2017, 6:29 AM

Nėra ko šaipytis! Tuo šventai tiki lietuviai, rytmetį pradedantys nuo horoskopų skaitymo ir vakarojantys prie magiškų kristalų, transliuojančių ekstrasensų dvikovas.

Aiškiaregiai vadovauja dingusių žmonių tyrimams, kriminalistai pagal jų parodymus už grotų sodina įtariamuosius; paskui tie nelaisvėje žudosi, tarsi būtų buvę apsėsti.

Išties neramūs laikai. Dar gerai, kad Teisingumo ministerijos sienas saugo patikimi užkeikimai. Sveiko proto nepraradę jos vadovai šią savaitę garsiai priminė apie piktųjų burtininkų grėsmę.

„Žmonės, prieš kreipdamiesi į magus ir jiems mokėdami didžiulius pinigus, turėtų apsvarstyti, ar iš tiesų burtais galima pakeisti likimą“; „Magijos paslaugos teikėjas neturi teisės daryti įtakos vartotojo apsisprendimui nesąžiningais būdais“; „Jeigu burtininkas tvirtina, jog nenupirkus jo paslaugų vartotoją ištiks nelaimė, tai yra akivaizdi agresyvi komercinė veikla“. Tai tik keli Teisingumo ministerijos praktiniai patarimai turintiems reikalų su mistinių galių turinčiais asmenimis.

Bet ar burtininkų ir raganų medžioklė – tikrai šios institucijos rūpestis? Visi ženklai danguje ir žemėjo rodo, kad mums jau metas steigti Magijos ministeriją.

Yra viena vieta Vilniuje, kuri atsilaikytų prieš piktų jėgų atakas. Aukštos sienos, stori mūrai, gilūs rūsiai. Tiesa, dabar ji užimta, tačiau kai Lukiškėse nebeliks kalinių, jų vietą galės užimti magijos valdininkai.

Vadovas? O ką pasakytumėte apie paslaptingąjį A.Sekmoką? Iš pažiūros tylus žmogus, bet iš tiesų – galingas kerėtojas. Kiek stebuklų sukūręs! Kai kurie užkeikimai itin galingi. Pakanka pažiūrėti į vargšus užburtus japonus – turbūt per amžius nenustos tikėję, kad Lietuva kada nors nupirks jų branduolinį reaktorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.