Tyrėjai pranešė, kodėl „Sūpynėse“ mirė mergina

Prieš tris mėnesius festivalyje „Supynės“ įvykusi nelaimė, kai apsinuodijo ir vėliau mirė 25-erių Eglė Šliževičiūtė,  sukrėtė visą Lietuvą. Tyrėjai jau nustatė, kad merginos mirties priežastis – kokainas.

Tyrėjai pranešė, kodėl „Sūpynėse“ mirė mergina<br>R.Neverbicko nuotr.
Tyrėjai pranešė, kodėl „Sūpynėse“ mirė mergina<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2015, 5:34 PM, atnaujinta Oct 13, 2017, 2:21 AM

Prokuroras Jan Paškevič naujienų portalui Delfi pranešė, kad tyrimas dėl merginos mirties priežasties jau yra nutrauktas. Jo teigimu, pasitvirtino įtarimai dėl narkotinės medžiagos naudojimo. Mirties priežastis - perdozavimas kokainu.

Anot J. Paškevič, tyrimo metu nebuvo nustatyti kokie nors požymiai dėl nusikalstamų veiksmų, dėl kurių mergina mirė.

Lrytas.lt primena, kad festivalyje „Sūpynės“ apsinuodijusi mergina ligoninėje atsidūrė sekmadienio vakarą. Ketvirtadienį pranešta, kad ji mirė.

Sąmonės netekusi mergina, pasak „Lietuvos ryto“ pašnekovų, buvo rasta prie festivalio dalyvių palapinių, bet draugai, užuot puolę kviesti greitosios pagalbos, kažkodėl nusprendė merginą nešti į organizatorių palapinę, stovinčią maždaug už puskilometrio.

Ten pagalbos ji sulaukė irgi ne iškart. Ją buvo bandoma gaivinti duodant pauostyti amoniako ir tik po to, kai merginos kūną pradėjo tampyti mėšlungis, nuspręsta skambinti pagalbos telefonu ir kviesti greitąją pagalbą.

Birželio 28-ąją į ligoninę mergina buvo atvežta ištikta klinikinės mirties – ji nekvėpavo, širdis neplakė.

Širdies veiklą medikams pavyko atkurti, mergina buvo prijungta prie dirbtinio kvėpavimo aparato, o po dviejų dienų pervežta į Vilniaus universitetinę ligoninę Lazdynuose. Čia ji ir mirė naktį į liepos 2-ąją.

Paskutinį birželio savaitgalį iš „Sūpynių“ į ligoninę buvo pristatyti dar keturi asmenys, du iš jų buvo apsinuodiję alkoholiu, du, kaip spėjama, metamfetaminu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.