Prancūzijoje sulaikytas migrantus gabenęs sunkvežimis

Pirmadienį Prancūzijos vakaruose,

Europos Sąjungai nusprendus perskirstyti į Europą atvykstančius karo pabėgėlius daugiausiai iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, Lietuva per artimiausius dvejus metus turės priimti 1105 asmenis.<br>AFP nuotr.
Europos Sąjungai nusprendus perskirstyti į Europą atvykstančius karo pabėgėlius daugiausiai iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, Lietuva per artimiausius dvejus metus turės priimti 1105 asmenis.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2015, 1:57 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 9:28 PM

„Ambasada susisiekė su Puatjė prefektūra, kuri patvirtino, kad sulaikytas sunkvežimis buvo su lietuviškais numeriais. Jame buvo rasta 11 pabėgėlių. Prokuratūra informavo, kad sunkvežimį preliminariai vairavo ne Lietuvos pilietis, tačiau konkrečios jo pilietybės negalėjo patvirtinti“, – teigiama diplomatinės atstovybės atsakyme, atsiųstame antradienį.

Ambasada teigia susisiekusi su Puatjė teismu, siekdama sužinoti sunkvežimio vairuotojo tapatybę.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ yra išplatinusi informaciją vežėjams dėl nelegalių migrantų gabenimo. Rekomendacijose teigiama, kad migrantai sąmoningai slepiasi sunkvežimių, vilkikų ertmėse.

Europą krečia didžiausia migracijos krizė nuo Antrojo pasaulinio karo. Šiemet prie Viduržemio jūros išorinę Europos Sąjungos sieną kirto per pusę milijono migrantų.

Europos Sąjungai nusprendus perskirstyti į Europą atvykstančius karo pabėgėlius daugiausiai iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako, Lietuva per artimiausius dvejus metus turės priimti 1105 asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.