Lietuvių kalbą užsienyje studijuojantiems paskirtos stipendijos

Šiais mokslo metais Lietuvos

Lietuvių kalbą užsienyje studijuojantiems paskirtos stipendijos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvių kalbą užsienyje studijuojantiems paskirtos stipendijos.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 13, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 6:44 AM

Švietimo ir mokslo ministerija antradienį pranešė, kad Kazimiero Būgos stipendijas gaus Paryžiaus Aukštųjų praktinių studijų mokyklos doktorantas prancūzas Arthuras Williamas Laisis, Vokietijos Marburgo Pilypo universiteto Klasikinių kalbų ir literatūrų instituto magistrantė Sandra Herrmann, Varšuvos universiteto Baltų filologijos trečiakursis Jonas Jankauskas, Vokietijos Greifsvaldo universiteto Baltistikos skyriaus trečiakursis Georgas Danielis Goldbachas, Čekijos Masaryko universiteto Kalbotyros ir baltistikos instituto magistrantė slovakė Nina Kapušova, Budapešto Lorano Etvošo universiteto Filologijos fakulteto trečiakursė Noemi Kovacs.

„Džiaugiamės, kad pasaulio universitetai domisi lietuvių kalba kaip seniausia indoeuropiečių kalba ir sudaro savo studentams galimybes ją mokytis ir tyrinėti. Skirdami K.Būgos stipendijas siekiame palaikyti jų pastangas ir paskatinti perspektyviausius studentus. Tikimės, kad iš šių jaunų žmonių išaugs tikri Lietuvos kultūros ambasadoriai – vertėjai, mokslininkai baltistai, bendrų kultūrinių iniciatyvų organizatoriai“, – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

K.Būgos stipendija, kurios dydis šiuo metu siekia 304 eurus per mėnesį, skiriama siekiant paskatinti užsieniečius domėtis lietuvių kalba ir lituanistikos studijomis, prisidėti prie lituanistikos studijų užsienyje plėtros, skleisti lietuvių kultūros pažinimą ir žinias apie Lietuvą užsienyje.

Šią stipendiją Lietuvos Vyriausybė įsteigė 2007 metais. Iki šiol stipendijas yra gavę 42 lituanistikos studijas 10 šalių – Čekijos, Italijos, Izraelio, JAV, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Vengrijos ir Vokietijos – universitetuose pasirinkę studentai.

Savarankiškas lituanistikos ar baltistikos studijų programas šiuo metu vykdo apie 10 užsienyje veikiančių lituanistikos centrų. Pasaulyje, daugiausia Europoje, iš viso veikia apie 40 įvairaus dydžio lituanistikos centrų, kuriuose tiriama ar dėstoma lietuvių ar baltų kalbos ir kultūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.