L. Graužinienė: „Socialinis modelis yra svarbus šalies ateičiai“

Seimo Pirmininkės Loretos

Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad Trišalė taryba atliko didelį ir labai svarbų darbą, derindama darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės pozicijas dėl daugumos socialinio modelio nuostatų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad Trišalė taryba atliko didelį ir labai svarbų darbą, derindama darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės pozicijas dėl daugumos socialinio modelio nuostatų.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2015, 9:04 AM, atnaujinta Oct 10, 2017, 12:03 AM

„Socialinis modelis yra labai svarbus šalies ateičiai, jos vystymosi perspektyvoms ir darbo santykių modernizavimui. Neabejoju, kad jo naudą pajus tiek darbuotojai, tiek darbdaviai. Jo nagrinėjimas Seime privalo būti greitas ir konstruktyvus. Esu įsitikinusi, kad socialinio modelio priėmimas taps milžinišku mūsų valstybės žingsniu į priekį“, – sakė Seimo Pirmininkė.

Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad Trišalė taryba atliko didelį ir labai svarbų darbą, derindama darbdavių, darbuotojų ir Vyriausybės pozicijas dėl daugumos socialinio modelio nuostatų, tačiau liko keliolika klausimų, dėl kurių galutinį sprendimą turės priimti Seimas.

„Trišalėje taryboje buvo išsamiai kelis kartus apsvarstytas Darbo kodekso projektas ir rastas sutarimas dėl daugelio punktų. Iš 266 straipsnių sutarta dėl daugiau nei 85 proc., kiti liko politikų apsisprendimui. Liko nesuderinti klausimai, dėl kurių Trišalė taryba nerado bendro sutarimo, todėl būtent šitiems klausimams turėsime skirti didžiausią dėmesį. Neabejoju, kad svarstydami šias nuostatas mes turime vadovautis ir vadovausimės „saugumas už lankstumą“ principu, pagal kurį dirbančiųjų teisės ir saugumas nenukentės arba bus kompensuotas per kitus dalykus suteikiant užimtumo politikai daugiau lankstumo“, – sakė parlamento vadovė L. Graužinienė.

Ketvirtadienį Seimas pradeda svarstyti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą Socialinį modelį ir naująjį Darbo kodeksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.