Yla lenda iš maišo: nėra norinčių dirbti BPC

Dėl Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorės veiksmų bendraujant su skambinusiuoju, norėjusiu pranešti apie girtą vairuotoją, įsiplieskęs skandalas nerimsta.

BPC yra apie 60 laisvų darbo vietų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
BPC yra apie 60 laisvų darbo vietų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Montažas.
Montažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-10-15 10:38, atnaujinta 2017-10-09 22:53

Darbo partijos frakcijoje apsilankęs ministras Saulius Skvernelis pabrėžė, kad BPC operatorė elgėsi pagal nustatytas taisykles.

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys, kalbėdamas apie susitikimą su ministru, sakė: „Natūralu, kad į problemą reikia pažiūrėti iš visų pusių. BPC daro labai didelį darbą, tad būna ir labai pozityvių istorijų, bet yra atvejų, kai reagavimą reikėtų tobulinti ir vertinti. Deja, tie liūdni atvejai kartojasi.“

Anot V.Gapšio, galbūt S.Skvernelis morališkai ir pripažįsta darbuotojos klaidą, bet dabar svarbiausia ne tai.

„Šiuo metu ne moralinis pripažinimas ar nepripažinimas yra svarbu. To, kas jau įvyko, neištaisysi, bet svarbiausia, kad ateityje klaidos nesikartotų. Kalbėjomės su ministru apie procedūras, finansavimo dalykus. BPC turi net 60 laisvų etatų, kur žmonių reikia, bet niekas nenori dirbti“, – kalbėjo Seimo narys.

Jis pridūrė, kad šiuo metu centro darbuotojai gauna labai simbolinį atlyginimą.

Anot V.Gapšio, nerimą kelia ir darbuotojų mokymai: „Mokymai būna gana trumpi, įgūdžių darbuotojai įgyja tik laikui bėgant, o darbas labai sudėtingas ir labai reglamentuotas.

Ministras pasakojo, kaip operatoriai turi reaguoti, bet jei atsiranda klaidų, tai būna labai skaudūs atvejai. Atsakomybė tenka visiems – ministrui ir centro vadovams.“

Pašnekovas teigė, kad ministras nežadėjo, jog kam nors iš atsakingų pareigūnų teks už šią situaciją atsakyti užimamu postu.

Portalas lrytas.lt primena, kad po pirmadienį tragiškai pasibaigusios avarijos Kaune žaibai vėl ėmė smigti į BPC pusę. Daugelis kaltino operatorę, nenorėjusią avarijos liudininko sujungti su kelių policija.

Vidaus reikalų ministras suskubo užstoti BPC darbuotojos, dirbusios pagal nustatytas taisykles. Ministerija taip pat į savo rankas perėmė tyrimą, turintį atsakyti į amžiną klausimą – kaip pagerinti Bendrojo pagalbos centro darbą.

Laidoje „Lietuva tiesiogiai“ S.Skvernelis šią savaitę teigė, kad pats negalėtų dirbti BPC.

„Man gyvenime teko bendrauti su įvairiais žmonėmis, tai nėra paprasta. Juolab kai didžioji dalis žmonių nepripažįsta jokių taisyklių, net elementarių bendravimo taisyklių. Mes kartais nesuprantame, kodėl taip ilgai klausinėja, tai galime pradėti ginčą arba pasakyti tuos dalykus, nes informacija yra aukso verta.

Po to, jeigu manote, kad čia pertekliniai klausimai, parašykite pranešimą. Pripažįstu, kad čia ir mūsų Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento problemos, mes darysime kardinalias išvadas – maža žmonių švietimo, informavimo apie BPC“, – teigė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?