Kaltinamasis Sausio 13-osios byloje lieka suimta

Ši teismo nutartis neskundžiama.

J.Melis kaltinamas nusikaltimais, už kuriuos numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, o šiems nusikaltimams netaikoma senatis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
J.Melis kaltinamas nusikaltimais, už kuriuos numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, o šiems nusikaltimams netaikoma senatis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-10-19 12:03, atnaujinta 2017-10-09 06:00

Penktadienį jis atmetė J.Melio prašymą panaikinti Vilniaus apygardos teismo sprendimą dar trims mėnesiams pratęsti jo suėmimą, BNS informavo Apeliacinio teismo atstovė Kristina Petrošienė.

Ši teismo nutartis neskundžiama.

Prokurorai teigia, kad J.Melis sausio 13-ąją buvo tanke prie televizijos bokšto. Jis kaltinamas nusikaltimais žmoniškumui ir karo nusikaltimais.

Suėmimas Rusijos piliečiui pratęstas rugsėjo 11 dieną. Vilniaus apygardos teismo teisėja Ainora Kornelija Macevičienė tuomet konstatavo, kad nėra išnykę suėmimo pagrindai, nepasikeitusios sąlygos, kurios buvo skiriant griežčiausią kardomąją priemonę. Teismas taip pat atsižvelgė į tai, kad J.Melis kaltinamas nusikaltimais, už kuriuos numatyta ilgalaikė laisvės atėmimo bausmė, o šiems nusikaltimams netaikoma senatis.

Kaltinamasis ir jo advokatė prašė suėmimą pakeisti į švelnesnę kardomąją priemonę. Advokatė prašė teismo atkreipti dėmesį į jos ginamojo sveikatos būklę, kad jis jau 18 mėnesių laikomas kalėjime.

Bylos duomenimis, nuo 1991 metų sausio 13-osios iki tų metų rugpjūčio 23 dienos J.Melis įtariamas dalyvavęs užgrobiant 17 Lietuvai svarbių objektų.

Vilniaus apygardos teismui Sausio 13-osios buvo perduota rugpjūčio 31 dieną. Iš viso šio ikiteisminio tyrimo metu įtariamaisiais pripažinti 79 asmenys, tačiau teismui dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų perduoti 66. Dėl dešimties tyrimas tęsiamas atskirtame ikiteisminiame tyrime, trys asmenys jau mirę. Vienintelis J.Melis suimtas šioje byloje.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.