Seimas pradėjo tyrimą dėl mokesčio už įvažiavimą į Palangą

Seimo kontrolierius Raimondas Šukys

Seimas pradėjo tyrimą dėl mokesčio už įvažiavimą į Palangą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Seimas pradėjo tyrimą dėl mokesčio už įvažiavimą į Palangą.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2015, 11:01 AM, atnaujinta Oct 8, 2017, 8:37 AM

R.Šukio vertinimu, Palangos miesto tarybos sprendimas apmokestinti įvažiavimą į Palangos kurortą kelia tam tikrų abejonių. „Būtina išsiaiškinti šios rinkliavos, jos konkretaus dydžio, lengvatų tam tikroms asmenų grupėms nustatymo pagrindus“, – Seimo kontrolierių įstaigos pranešime cituojamas R.Šukys.

Kontrolierius pažymi, kad mokestis pristatomas kaip už naudojimąsi Palangos kurorto viešąja infrastruktūra, tačiau rinkliava imama tik iš transporto priemonių savininkių, bet ne visų poilsiautojų, tad kyla klausimas dėl jo taikymo lygiateisiškumo.

„Neaišku, kodėl apmokestinami išskirtinai tik transporto priemonių savininkai, kai prie viešosios infrastruktūros gerinimo turėtų prisidėti visi poilsiautojai“, – pastebi jis.

„Nors Palangos miesto savivaldybė panaikino pagalvės mokestį, kurį mokėjo visi poilsiautojai, tačiau dvigubai apmokestino transporto priemones, nustatydama galimai neproporcingus rinkliavos dydžius: parai – 5, savaitei – 25, dvi savaitės – 50, trys savaitės – 75, o mėnesis – 100 eurų ir paliko jau esamus mokesčius už transporto priemonės stovėjimą kurorte“, – sako kontrolierius.

Palangos valdžia yra nusprendusi nuo kitų metų vasaros atsisakyti 30 centų „pagalvės“ rinkliavos, ją pakeičiant įvažiavimo mokesčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.