Kontrolierius nenustatė pažeidimų V. Gedvilo disertacijoje

Šis kontrolieriaus sprendimas gali būti skundžiamas.

Daktaro disertaciją V.Gedvilas apsigynė eksternu 1999 metais.<br>T.Bauro nuotr.
Daktaro disertaciją V.Gedvilas apsigynė eksternu 1999 metais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2015, 3:32 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 5:55 PM

Daktaro disertaciją V.Gedvilas apsigynė eksternu 1999 metais tema „Amžiaus ir sportinio rengimo poveikis krepšininkų raumenų nuovargiui ir šoklumui“, panašia tema metais anksčiau tame pačiame universitete disertaciją „Amžiaus ir treniruotės poveikis kojų raumenų susitraukimo ir atsipalaidavimo savybėms“ apsigynė Gediminas Mamkus.

Nors kontrolieriaus tarnyba, atlikdama tyrimą, nustatė sutapčių šiose dviejose disertacijose, tačiau pateikė išvadą, kad sutapimai „yra neesminiai ir neturi įtakos mokslinio darbo naujumui, originalumui ir praktiniam reikšmingumui“.

„Tarnyboje atlikus minėtų disertacijų lyginamąją analizę, įvertinus jų (disertacijų) tekstines sutaptis, jų (sutapčių) pateikimo tinkamumą ir atsižvelgiant į ekspertų grupės pateiktas išvadas bei jų patikslinimą, konstatuotina, kad akademinės etikos pažeidimai dr. V. G. disertacijoje „Amžiaus ir sportinio rengimo poveikis krepšininkų raumenų nuovargiui ir šoklumui“ nenustatyti“, – skelbiama kontrolieriaus sprendime.

Šis kontrolieriaus sprendimas gali būti skundžiamas.

V.Gedvilas BNS pabrėžė pats kreipęsis į Akademinės etikos ir procedūrų komisiją, kad istorija būtų ištirta ir teigė siekiantis paneigimo dėl žiniasklaidoje paskleistos neteisingos informacijos.

„Iš anksto žinojau rezultatą – kitaip ir negalėjo būti. Taip, mes su G.Mamkumi dirbome vienoje laboratorijoje, taip, mes testavimus esame darę, esame vieną straipsnį bendrą parašę. (...) Čia yra mestas baisus kaltinimas – tiek metų dirbau moksle, tiek rašiau, mokiausi, tiek egzaminų išlaikiau ir kažkas taip parašo, o paskui žmonėms, žinote, ir neįdomu: apiplylė ir visi po to galvoja, kad aš kažką nusirašiau“, – kalbėjo V.Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.